Michel Preud'homme ziet spoken: iedereen staat achter hem. © Vladimir Maiorov

Iedereen superblij voor Club Brugge

Michel Preud'homme mag beweren dat bepaalde mensen Club Brugge de titel niet gunnen, toch is íédereen superblij voor Club. Ook in Brussel, Gent en Luik worden vreugdetaferelen verwacht vandaag.

Bij een gebeurlijke landstitel van blauw-zwart, zal AA Gent zijn wedstrijd tegen Zulte-Waregem met een speciaal truitje afwerken, eentje waarop staat ‘Proficiat Club’, met drie hartjes eronder. ‘Ach, dat is een klein, sportief gebaar voor de meest verdiende kampioen aller tijden, die zeker niet zal misstaan in de Champions League,’ beweert voorzitter Ivan De Witte.

De spelers van Anderlecht plannen een erehaag in de Carré, waar de Club-spelers tegen twee uur ’s ochtends worden verwacht. Steven Defour zal live in de micro ‘You never walk alone’ zingen. ‘Tja, ze spelen op een niveau dat Anderlecht nooit heeft gehaald, zelfs niet in de jaren zestig’, zegt oud-speler Paul Van Himst. ‘Champagnevoetbal. Heerlijk.’

Ook in Genk is iedereen Club Brugge genegen. Trainer Peter Maes: ‘Ik had altijd gezegd dat Club kampioen zou worden, en dat wordt nu bewaarheid. Club heeft zich de voorbije jaren in de harten van de neutrale kijker gespeeld, nog afgezien van hun sympathieke bestuurslui. Ik ben echt blij voor hen.’

In Luik vallen ze een beetje uit de lucht, maar ook daar is iedereen uiterst tevreden met de kampioen. ‘Kan Club Brugge echt kampioen spelen vandaag? Écht!? Joepie!’, laat Standard-voorzitter Bruno Venanzi optekenen.

Zelfs kleine broer Cercle Brugge maakt zich op voor een feestje. ‘Een deel van de glorie van Club Brugge straalt af op ons. We zijn trots om in hetzelfde stadion te mogen spelen’, zegt voorzitter Frans Schotte. ‘Er zal geklonken worden in de bestuurskamer, zeker weten.’

AA Gent speelt straks in truitjes met daarop ‘Proficiat, Club!’

Op onze redactie, ten slotte, is iedereen heel, maar dan ook hééééééél enthousiast. Neen, Michel Preud’homme ziet spoken als hij beweert dat bepaalde mensen zijn club de titel misgunnen.