In een populariteitspoll haalt Pieter De Crem nog niet de helft van de stemmen van een anale sonde.

Enquête: 51 procent Vlamingen verkiest anale sonde boven Pieter De Crem

Uit een enquête van De Rechtzetting blijkt dat 51 procent van de Vlamingen zijn weekend liever doorbrengt met een anale sonde dan met Pieter De Crem. Ook de dood scoort beter dan de staatssecretaris.

Wouter Beke, voorzitter van CD&V, wil bevestigen noch ontkennen dat een anale sonde de Oost-Vlaamse Kamerlijst trekt bij de volgende verkiezingen, maar hij kan niet om de cijfers heen: uit een politieke peiling van De Rechtzetting blijkt zo’n anale sonde populairder dan de huidige staatssecretaris voor Buitenlandse Handel.

Slechts 20 procent van de respondenten gaf aan zijn weekend het liefst met Pieter De Crem door te brengen, niet minder dan 51 procent verkoos een anale sonde. Zelfs de dood, evenmin aangenaam gezelschap, scoorde 9 procentpunt beter dan de Aalterse excellentie.

Gevraagd om een reactie toonde De Crem zich flegmatiek ‘Zoals u misschien weet, breng ik elk weekend door met Pieter De Crem. Vooralsnog heb ik daar nooit last van ondervonden’, meesmuilde de christendemocraat. ‘Maar kijk, ik zal die zogenaamde ‘anale sonde’ eens uittesten en u laten geworden wat mijn bevindingen zijn.’

Journalist Joël De Ceulaer, die De Crem zaterdag uitvoerig interviewde in De Morgen, geeft toe dat hij een tikkeltje teleurgesteld is over de uitslag van de enquête. ‘Had ik dat geweten, ik had een anale sonde geïnterviewd’, pruilde de senior writer van het dagblad.

Joël De Ceulaer:
‘Had ik dat geweten, ik had een anale sonde geïnterviewd’

De dood reageerde gelaten op zijn tweede plaats in de populariteitspoll. ‘Vroeg of laat brengt eenieder zijn weekends met mij door. Wat daarom geen pretje is voor mezelf. (met grafstem) Ook ik heb voor de anale sonde gekozen.’