De hond toonde nog zijn tanden, maar de wurgslangen waren niet onder de indruk en vermorzelden het arme dier. © YouTube

Man gooit hond in slangenkuil om vrouw te verleiden. Is hij nu een dierenbeul?

In de Zoo van Antwerpen heeft een man zijn hond in de slangenkuil gegooid om een bevallige dame te verleiden. Dierenrechtenactivisten eisen een onderzoek, tot ontzetting van feministische organisaties.

In de liefde mag alles, maar is het geoorloofd om je hond in een slangenkuil smijten en zo een vrouw te verleiden? Dirk (58) uit Wachtebeke vroeg het zich niet af en gooide vanmiddag zonder verpinken zijn viervoeter Hiëronymus in de slangenkuil van de Antwerpse dierentuin. Het dier kreeg verschillende giftige beten en werd vervolgens gewurgd.

‘Ik wist niet wat me bezielde’, vertelt Dirk. ‘Een dame had mij met haar rondingen, met name ter hoogte van haar poep en haar boezem, het hoofd op hol gebracht. Voor ik besefte wat er gebeurde, zat haar hand in mijn broek, terwijl mijn trouwe vriend werd opgeslokt.’

Omstanders filmden het bizarre tafereel en plaatsten de schokkende beelden op het internet, tot ontzetting van hondenliefhebbers. Dierenrechtenorganisaties eisen dat de dader vervolgd wordt omdat hij het bordje ‘Verboden te voederen’ negeerde, waardoor minstens één slang een indigestie kreeg.

Ook de betrokken dame krijgt de wind van voren. Dierenactivisten zijn er rotsvast van overtuigd dat ze te veel decolleté toonde met de expliciete bedoeling mannen te verbijsteren.

Vrouwenrechtenorganisaties zijn ontzet dat ook de verleidster beschuldigd wordt. ‘Wat is er meer waard? Het welbevinden van een vrouw of het leven van een hond?’, vraagt feministe Bertha Dumolyn, om er fluisterend aan toe te voegen: ‘Temptation…

Minister van Dierenrechten Ben Weyts (N-VA) zoekt uit of hij de wetgeving strenger moet maken. ‘Dieren zouden enkel onder verdoving een vreselijk lot mogen ondergaan’, stelt Weyts.

Verliefde Dirk:
‘Voor ik besefte wat er gebeurde, zat haar hand in mijn broek, terwijl mijn trouwe vriend werd opgeslokt’

Wat vindt u? Gaat het hier effectief om dierenmishandeling, of had de man echt geen andere keuze als hij die wulpse vrouw aan zijn leuter wilde laten trekken?