Ingrid Lieten verlaat het Vlaams Parlement voorgoed. In ruil krijgt ze een smartphone.

Accent Jobs geeft Ingrid Lieten dag vrij én smartphone omdat ze politiek verlaat

Ter beloning voor haar ontslag als parlementslid krijgt Ingrid Lieten een dag vakantie en een smartphone van Accent Jobs. Minister van Werk Kris Peeters onderzoekt de zaak: 'Interessant, wil ik ook.'

Omdat ze toch maar zat aan te modderen in het Vlaams Parlement, heeft Ingrid Lieten besloten er de brui aan te geven en weer echt werk te zoeken. Uitzendkantoor Accent Jobs was er als de kippen bij om Lieten te belonen met een dagje vrijaf en een hippe smartphone.

‘We willen nog meer politici overtuigen om het parlement te verlaten en zich nooit meer kandidaat te stellen’, zegt het bedrijf. ‘Als er geen verkiezingen meer worden georganiseerd, bespaart dat de maatschappij smakken geld en ergernis. En dan vinden wij eindelijk nog eens werkkrachten om de vacatures voor bekisters en plaatbewerkers in te vullen. Naar het schijnt kan mevrouw Lieten goed met teflon overweg.’

Het bedrijf ontkent de beschuldiging dat het de democratie ondergraaft. ‘In principe hebben wij niets tegen de democratische beginselen, maar als je kijkt wie er dan uiteindelijk in het parlement belandt, voel je je telkens serieus in de rapen gescheten’, zegt topman Philip Cracco. ‘Het heeft geen zin meer om het stemgedrag van volksvertegenwoordigers te sturen, je voorkomt beter dat ze tout court stemgedrag vertonen.’

De politieke partijen zijn verontwaardigd omdat zo opnieuw het beeld ontstaat dat politici graaiers zijn die niets anders doen dan op tijd en stond hun verontwaardiging te spelen voor de camera’s. ‘Het is niet rechtvaardig dat een privébedrijf ons verleidt met aantrekkelijke cadeautjes!’, briest fractieleider Bart Somers (Open Vld)

Bart Somers:
‘Niet rechtvaardig dat een privébedrijf ons verleidt met aantrekkelijke cadeautjes!’

Federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V) zegt te zullen onderzoeken of dit soort praktijken wel wettelijk is. ‘Het klinkt interessant. Als het mag, wil ik ook een hippe smartphone en een echte job’, belooft Peeters.