Wie goed kijkt, kan de trekken van Carl Decaluwé herkennen in de betrokken aardkluit.

Aardkluit ontdekt met IQ van Carl Decaluwé

Nabij Ieper is een aardkluit ontdekt met het IQ van provinciegouverneur Carl Decaluwé. Dat is uitzonderlijk, want meestal zijn aardkuiten een stuk verstandiger, zegt geologe Frédérique Armagneau.

Boer Roger De Clercq (51) vond de aardkluit per toeval toen hij een inspectieronde maakte langs akkers. ‘Plots hoorde ik een stem die zei: “Pak vluchtelingen al hun eten af en gooi het ver weg. Klop ook hun gouden tanden uit, maar die hoef je niet weg te gooien, hahaha.” Ik keek om me heen, maar zag enkel die aardkluit’, getuigt Roger.

De agrariër, gespecialiseerd in de productie van levensmiddelen, haalde geologe Frédérique Armagneau erbij en die onderwierp de aardkluit aan een IQ-test. ‘Het ding haalde een score van 73, zo ongeveer op het niveau van Carl Decaluwé’, zegt Armagneau. ‘Dat is uitzonderlijk, want meestal scoren aardkluiten een stuk beter.’

De betreffende aardkluit kan met een beetje begeleiding tot 2 tellen en communiceert in Nederlands met een West-Vlaamse tongval. ‘In deze regionen is dat ruim voldoende om een politieke carrière te beginnen’, weet Armagneau.

Onder begeleiding kan de aardkluit tot twee tellen

De aardkluit heeft al aangegeven dat hij graag electoraal zou scoren met een plat-populistische uitspraken. ‘Maar ik ben geen fascist, hé‘, bromt het ding.