Anthony Vanden Borre krijgt eindelijk excuses aangeboden. Coach Besnik Hasi zal vóór de volgende match zijn schoenen poetsen. © VRT

Anderlecht excuseert zich bij Vanden Borre

Het Anderlechtbestuur verontschuldigt zich bij Anthony Vanden Borre en wil de speler een compensatie betalen voor zijn afwezigheid uit de A-kern. Het is bang afwachten of Anthony de excuses aanvaardt.

Steven Defour:
‘We zullen als ploeg moeten tonen dat we het waard zijn om samen met Anthony op het veld te staan’

Het heeft er alle schijn van dat Anthony Vanden Borre, die zich bij zijn ploegmaats onmogelijk had gemaakt door hen in een interview ‘tapetter’ te noemen, binnenkort door de grote poort zijn rentree maakt bij Anderlecht. Zowel het bestuur van Anderlecht als trainer Besnik Hasi zijn bereid om door het stof te gaan voor de sterspeler en publiekslieveling.

‘Het instituut is heilig’, zegt manager Herman Van Holsbeeck. ‘Maar voor een absolute topspeler als Anthony Vanden Borre moet je soms al eens plat op de buik gaan. Als hij echt op niveau is, heeft Anthony misschien zelfs zijn plaats op de bank van de rode duivels. Dus ja.’

Opgelucht

Ook trainer Hasi zal zich excuseren. Tijdens de volgende thuiswedstrijd zal hij het publiek toespreken. Na de toespraak zal hij op het veld Anthony’s schoenen poetsen als teken van respect voor het karakter en de voetbalkwaliteiten van de rechtsback. Hasi vindt dat gebaar niet vernederend. ‘Wie ben ik? De trainer is niet belangrijk, we moeten denken aan Anderlecht. En in dit Anderlecht is Anthony groter dan de trainer en het bestuur.’

De andere spelers van Anderlecht, zoals ex-gouden schoenen Steven Defour, Dennis Praet en Matías Suarez, zijn heel erg opgelucht dat Anthony hen misschien weer komt vervoegen. Steven Defour: ‘Ook wij hebben fouten gemaakt. We zullen moeten tonen dat we het waard zijn om samen met hem op het veld te staan.’

Anderlecht geeft zo een krachtig signaal dat de club het ernstig meent. Samen met zijn verbeterd contract is dit alvast een stap in zijn richting. Nu is het alleen maar bang afwachten of Anthony de excuses ook zal aanvaarden.