De dreiging is imminent. Lees snel wat ú kunt doen om de dreiging te doorstaan.

Zes tips om de terreurdreiging te overleven

Honderdduizenden Vlamingen moeten deze week naar een stad pendelen waar de terreurdreiging verlammende hoogtes heeft bereikt. Daarom: zes tips om uw werkdag in Brussel te overleven!

1. Vermijd plaatsen waar veel mensen samenkomen.
In Brussel gaat het vooral om werkloosheidslokalen, OCMW-kantoren en socialistische volkshuizen.

2. Let goed op voor auto’s.
De voortvluchtige terroristen zijn reeds verscheidene malen gesignaleerd in auto’s. Een auto in Brussel zou erop kunnen wijzen dat er een terrorist in de buurt is. De socialistische vakbond heeft in een vlaag van vaderlandsliefde toegezegd om door middel van wegblokkades zoveel mogelijk auto’s uit Brussel weg te houden, maar mocht u er toch nog één tegenkomen in onze hoofdstad, steek dan zijn banden plat, zet hem op zijn kop of gooi er een brandbom in.

3. Wees alert voor personen die wapens dragen.
De politie heeft aanwijzingen dat sommige terroristen in het bezit zijn van wapens. Gewapende mannen zijn hoogstwaarschijnlijk terroristen. Ook (para)militaire kleding, bivakmutsen en kogelvrije vesten kunnen erop wijzen dat u oog in oog met een terrorist staat. Ziet u in Brussel personen met wapens, loop dan zo snel mogelijk weg, en houd zeker geen halt wanneer ze u naroepen dat ze niet op u zullen schieten als u blijft staan! Dat is misleiding.

4. Meld loslopende kinderen bij de politie.
Scholen en crèches zijn gesloten. Kinderen hebben dus geen enkele reden om zich op straat te begeven. Ziet u toch een verdacht kind op straat, meld het dan onmiddellijk aan de politie. BELANGRIJK! Tracht het kind niet zelf te overmeesteren, tenzij u zeker weet dat u het met één karatetrap definitief kunt uitschakelen.

5. Vermijd contact met mensen.
Terroristen vermommen zich graag als mensen. Vermijd daarom elk contact met mensen die u niet kent. Maak uzelf ontoegankelijk met een zonnebril en hoofdtelefoon, zet in de trein of op de bus uw rugzak op de zitplaats naast u, en loop in een grote boog om andere mensen in het straatbeeld heen. Doet een mens toch pogingen om u te benaderen, geen hem dan meteen aan bij de bevoegde instanties. Voor hij hetzelfde met u doet.

Auto’s zijn verdacht. Ziet u er één, steek dan zijn banden plat, zet hem op zijn kop of gooi er een brandbom in

6. Verspreid geen geruchten die niet van de politie of de overheid komen.
Aap op Twitter enkel de officiële standpunten van de regering na. Als u kritiek uit op onze geliefde leiders, dan zullen de terroristen winnen! Behoort u tot de oppositie, geef u dan vrijwillig aan bij de politie. Zo maakt u na enkele decennia strafkamp in Henegouwen nog kans op rehabilitatie.