De NASA wil zich meer concentreren op een verbluffende planeet in het zonnestelsel: de aarde.

NASA verlegt focus naar planeet Aarde

Volgens Gerard O’Connor, de nieuwe manager van de North Atlantic Space Agency (NASA), moet de organisatie focussen op wat er op de planeet Aarde gebeurt. ‘Water op Mars helpt ons niet verder.’

Voor leken is het al langer onduidelijk waarom er enthousiast gedaan wordt wanneer de NASA iets nieuws vindt op Pluto of Mars, maar ook meer en meer wetenschappers stellen zich vragen bij de hoera-stemming over de obscure wetenschappelijke ontdekkingen in de ruimte. 

Gerard O’Connor, de nieuwe baas van de NASA, begrijpt de kritiek en wil dat zijn organisatie meer focust op wat echt belangrijk is: onze eigen planeet.

‘Op mijn eerste dag was er een feestje omdat er water op Mars was gevonden. Uit bijkomend onderzoek blijkt nu dat de transportkosten om dat water naar onze planeet te brengen veel te hoog zijn om de ontdekking ook commercieel interessant te maken. Zelfs al zat er blauwvintonijn in het Marswater, dan nog moet je besluiten dat die ontdekking ons weinig zal opleveren.’

De Noord-Atlantische ruimtevaartorganisatie kondigde nochtans aan om vandaag een fantastische ontdekking te onthullen met betrekking tot Pluto. Wat het is, wil niemand zeggen, maar het is absoluut verbluffend, aldus waarnemers die zich baseren op de NASA-website.

‘Ach, dat zijn pers- en promopraatjes’, lacht het hoofd van de NASA. ‘Laat je niets wijsmaken: ook Pluto ligt veel te ver van ons om daadwerkelijk van nut te kunnen zijn.’

Gerard O’Connor:
‘Laat je niets wijsmaken: Pluto ligt veel te ver van ons om ons van nut te zijn’

‘Herinnert iemand zich de ontdekking van Kepler 452-b nog, de tweede aarde op duizenden lichtjaren van ons die met veel bombarie werd aangekondigd in alle media? Niet één journalist die de moed heeft om die hele zwendel in vraag te stellen’, moppert O’Connor.