Bart De Wever verdedigt de Conventie van Genève heus wel, tenminste als hij voor een links publiek spreekt.

N-VA: ‘Je moet De Wever in zijn context zien’

De N-VA is niet opgezet met de herhaaldelijke verkeerde interpretaties van de tegenstrijdige uitspraken van Bart De Wever. ‘Je moet onze voorzitter nu eenmaal in zijn context zien.’

‘Het is wel erg makkelijk om tegenstrijdige uitspraken van onze voorzitter naast elkaar te plaatsen en hem dan te veroordelen voor zijn inconsequentie’, verklaarde Joachim Pohlmann, woordvoerder van Bart De Wever. ‘De voorzitter past de inhoud van zijn boodschap inderdaad soms aan naargelang het publiek dat hij ermee wil bereiken. Is dat inconsequent? Neen, dat is gewoon tactvol. Hij belichaamt zo het gepolariseerde debat in Vlaanderen.’

‘Als weldenkend mens zal hij net als iedereen de Conventie van Genève verdedigen, zeker wanneer hij zich eerder tot het linkse deel van zijn potentiële kiezers richt, of bijvoorbeeld discussieert met Filip Dewinter’, erkent Pohlmann. “Maar in de huidige rechtse context moet De Wever wel vaststellen dat de Conventie van Genève achterhaald is, niet werkt, ondemocratisch tot stand kwam en dringend moet worden herbekeken. De context is erg belangrijk.’

‘De Wever richt zich op die manier tot alle kiezers: racisten en idealisten, linkse en rechtse kiezers, flaminganten en belgicisten. Want iedereen verdient het om zich door Bart De Wever gesteund te voelen in zijn of haar mening’, vindt Pohlmann. ‘Zo werkt de democratie.’

‘Potentiële kiezers aan de linkerzijde moeten zich dus niet blindstaren op het half-racistische gewauwel van onze voorzitter: dat zijn puur strategisch uitspraken om te scoren bij zijn kiespubliek en om in de media te komen. Ik vind dat intelligente mensen daar moeten kunnen doorkijken en moeten beseffen dat onze voorzitter geen andere keus heeft’, stelt Pohlmann.

N-VA:
‘De voorzitter past zijn boodschap aan aan het publiek dat hij wil bereiken’

‘Maar voor de rechtse kiezers heeft Bart De Wever wel een duidelijke boodschap: N-VA zal niet toestaan dat hordes islamitische vreemdelingen op de kap van onze sociale zekerheid komen profiteren.’