De oorlogstaal van Steven Vandeput zorgt voor zenuwachtigheid in Rusland.

Russische bevolking vreest Belgische invasie

Na de recente oorlogstaal van de Belgische minister van Defensie, is de Russische bevolking aan het hamsteren geslagen. ‘Rusland is klaar om de Belgische troepen het hoofd te bieden’, beweert Poetin.

Minister Steven Vandeput (N-VA) stelde gisteren op de NAVO-bijeenkomst in Brussel voor dat ons land in 2016 een battle group van ruim duizend soldaten klaarstoomt, inclusief helikopters en F-16’s, om op relatief korte termijn heel Rusland te veroveren. ‘We zullen het land bevrijden en er de democratie installeren’, liet Vandeput optekenen.

Onder meer doordat zijn bedreigingen gretig in onze nationale propagandabladen werden gepubliceerd, kreeg de Russische vijand lucht van de Belgische invasieplannen.

Russisch president Vladimir Poetin trachtte op de staatstelevisie zijn bevolking te sussen. ‘Rusland staat klaar om, zo goed en zo lang het kan, de Belgische invasietroepen het hoofd te bieden. Met bloed, zweet en tranen zullen we de Belgen en hun Very High Readiness Joint Task Force verslaan. Het Russische volk heeft Napoleon en Hitler weerstaan, we hebben goede hoop dat ook meneer Steven Vandeput kan worden afgestopt.’

De herhaaldelijke oproepen aan de bevolking om het normale leven te hervatten en aan het werk te gaan, werden niet overal opgevolgd. In onder meer Moskou, Sint-Petersburg en Volgograd verschenen lange wachtrijen aan de supermarkten, waar de Russen de schaarse levensmiddelen trachtten in te slaan vóór de nakende oorlog. In Siberië werd reeds een tiental kolchozen geplunderd en diverse olievelden aan de Kaspische Zee werden alvast in brand gestoken om te vermijden dat ze in Belgische handen zouden vallen.

Vladimir Poetin:
‘Het Russische volk heeft Napoleon en Hitler weerstaan, ook Steven Vandeput kan worden afgestopt’

De internationale gemeenschap hoopt nog altijd op een vreedzame afloop, maar voorlopig lijkt niemand echt tot de Belgische minister van Defensie te kunnen doordringen.