Kevin Janssens: 'De onderhandelingen met Gert Verhulst verliepen teder en respectvol.'

Kevin Janssens vervangt Josje bij K3

Om het groeiend marktsegment van homoseksuele vaders met kinderen aan te boren, zal Studio 100 Josje Huisman (K3) vervangen door acteur Kevin Janssens. De groep maakt dus een doorstart.

Josje Huisman wil naar eigen zeggen haar horizon verruimen, waarmee ze eigenlijk bedoelt dat ze Kristel Verbeke en vooral Karen Damen compleet beu is. Aan de basis van de problemen binnen de groep ligt naar verluidt de onverstaanbaarheid van Karen Damen, die de jongste tijd niet meer de moeite neemt om haar plat Antwerps accent te verbergen. ‘Josje begreep de andere groepsleden niet meer’, getuigt een goede vriendin die anoniem wil blijven. ‘Sinds de tongpiercing van Karen is dat bepaald niet verbeterd.’

Janssens, die al een tijdje flirtte met de meidengroep, wil met zijn overstap zijn carrière uit het slop halen. ‘Ik kijk ernaar uit om mensen gelukkig te maken met de muziek van Miguel Wiels.’

Studio 100-baas Hans Bourlon vindt de keuze voor Kevin logisch. ‘Zijn naam begint met een K en hij is blond, met een beetje goede wil. Wat ook meespeelt, is dat hij kan playbacken en acteren.’

Waarnemers zien vooral commerciële motieven in de vervanging van Josje door Janssens. ‘K3 richtte zich in zijn oude bezetting te exclusief op het marktsegment van de seksueel gefrustreerde heteroseksuele vaders. Met Janssens erbij kunnen ook mama’s en homoseksuele mannen aan hun trekken komen tijdens de liveshows.’

Bourlons collega-manager Gert Verhulst is opgetogen met het nieuwe groepslid en kijkt al uit naar de samenwerking. ‘Ik weet zeker dat Kevin de juiste kwaliteiten heeft om nieuwe hoofdstukken te schrijven in het succesverhaal van K3.’ Over het opvallende feit dat Janssens een man is, liet Verhulst enkel optekenen: ‘Een gat is een gat en mijn lul heeft geen ogen.’

Gert Verhulst:
‘Een gat is een gat en mijn lul heeft geen ogen’

‘Ach, dat is alleen maar zijn aparte humor’, verduidelijkt Janssens. ‘Op persoonlijk vlak klikt het erg goed tussen ons. Gert heeft zijn reputatie wat tegen, maar ik kan alleen maar zeggen dat ik me bij hem volledig op mijn gemak voel. De onderhandelingen over mijn contract verliepen alvast teder en respectvol.’