Doordat Glenn Janssens het gerecht een zak geld heeft geschonken, is hij niet meer schuldig aan corruptie.

Glenn Janssens officieel geen gangster meer

Enkel satirische media mogen nog schrijven dat Glenn Janssens een corrupte gangster is. Officieel is hij onschuldig aan corruptie, fraude, oplichting en leiderschap van een criminele organisatie.

Glenn Janssens, de Keizer van de Wegwijzer, is dan toch onschuldig. De topman van Group Janssens zat in 2007 enkele weken in de cel, maar dat blijkt nu een grote vergissing te zijn geweest.

Het Dendermondse gerecht startte in 2007 het onderzoek naar Janssens en partner in crime Ilse De Meulemeester naar aanleiding van de verdachte flamboyante levenswandel van het paar. Zo verplaatste het koppel zich met de eigen helikopter en met privéjets, terwijl hun officiële inkomen nauwelijks de armoedegrens oversteeg.

Nu blijkt dat beiden onschuldig zijn, excuseert het parket van Dendermonde zich uitvoerig voor de arrestatie en de jarenlange verdachtmakingen. ‘Het gerecht biedt zijn excuses aan’, zegt een persmagistraat wiens zakken bol staan van de eurobiljetten. ‘We hebben Janssens destijds veel te hard aangepakt. Het is niet omdat je smeergeld betaalt aan politiemensen en politici, op grote schaal fraudeert met de belastingen, illegale prijsafspraken maakt om overheidsopdrachten binnen te halen en met Ilse De Meulemeester aanpapt, dat je daarom ook per se een crimineel bent.’

De aantijgingen tegen Janssens vallen niet goed te praten, maar volgens het parket gebeurden ze in een andere tijdgeest dan die van vandaag. ‘Omdat de socialisten toen aan de macht waren, heerste er een cultuur van jaloezie in de maatschappij, waardoor een luxueuze levensstijl als onrechtvaardig en verdacht werd bestempeld. Vandaag beseffen we dat Janssens in de eerste plaats een Vlaamse ondernemer is die welvaart creëerde en nog altijd creëert’, aldus het Dendermonds parket, dat zich plots een veel chiquer onderkomen kan permitteren. ‘De heer Janssens heeft dit jaar alleen al meer geld gestort aan de schatkist dan vele zure burgers in hun hele zielige leventje doen.’

Parket:
‘Niet omdat je smeergeld betaalt aan politiemensen en politici dat je per se een crimineel bent’

Dat Glenn Janssens een aanzienlijk bedrag heeft betaald aan de overheid om een proces te vermijden waarin hij zou worden beschuldigd van het betalen van aanzienlijke bedragen aan overheidspersoneel, vindt het gerecht geen verkeerd signaal. ‘Natuurlijk niet’, zegt de persmagistraat nog vlak voor de deur van zijn spiksplinternieuwe BMW i 8 dichtklapt.