De pas ontslagen Emilio Ferrera staat in poleposition om zichzelf op te volgen als de volgende trainer die het niet lang zal uitzingen bij Racing Genk.

Ferrera opnieuw in beeld als trainer Genk

Omdat Racing Genk geen enkele andere trainer bereid vindt om het eerste elftal te trainen, heeft het bestuur de pas ontslagen Emilio Ferrera voorgesteld zichzelf op te volgen. Ferrera vraagt bedenktijd.

Nadat eerder Frank Vercauteren, Peter Maes, Huub Stevens, Yannis Anastasiou en álle andere toptrainers hadden bedankt voor de functie, zag het bestuur van Racing Genk geen andere uitweg meer dan de zopas ontslagen trainer Emilio Ferrera een nieuw en verbeterd contract aan te bieden. Hoewel het bestuur van Racing Genk een persstop uitgeroepen heeft, gaf technisch directeur Gunther Jacob graag tekst en uitleg. Dat mag ook wel, want het gebeurt niet elk decennium dat een club de trainer terughaalt die zij nog maar pas zelf heeft ontslagen.

‘Het ontslag van Ferrera dateert al van 29 juli, hoor, dus zo recent is dat niet meer’, nuanceert Jacob. ‘Ondertussen hebben we in de Genkse bestuurskamer de tijd genomen om rustig na te denken of die beslissing wel de juiste was. Het is tot een stemming gekomen, waarbij ikzelf heb tegengestemd, maar een meerderheid van de andere bestuursleden was voor. Daar moet je je bij neerleggen als technisch directeur, want het is belangrijk dat we rust en eensgezindheid uitstralen in deze moeilijke tijden.’

De topman van Racing Genk beseft dat het stilaan tijd werd om een oplossing te vinden. ‘Alle capabele mensen hadden geweigerd. We waren sowieso aangewezen op tweederangsfiguren en charlatans. Met Ferrera halen we tenminste een knoeier binnen die we al goed kennen.’

Ferrera kreeg een verbeterd contractvoorstel van twee jaar voorgeschoteld, onthult Jacob. ‘Hij zal 800.000 euro per jaar kunnen verdienen, plus nog wat extra’s en winstpremies. Ikzelf wou hem iets minder salaris toekennen, dat moeten de supporters goed beseffen. Maar de voorzitter en ikzelf moeten rekening houden met de gevoeligheden van de andere bestuurders. Het zou ongepast zijn om daarover verdere details naar de pers te lekken.’

Gunther Jacob:
‘Met Emilio Ferrera halen we tenminste een knoeier binnen die we al goed kennen’

‘Ik hoop echt dat hij komt, want van al die afwijzingen wordt een mens ook niet vrolijker’, zegt Jacob. ‘Je voelt je op den duur zo goedkoop. En erg professioneel komen we niet over, moet ik toegeven.’

Emilio Ferrera zelf was voorlopig niet bereikbaar voor commentaar.