De Wijzen van Sion dringen aan op een aanpassing van hun Protocollen.

Joodse samenzweerders ontgoocheld door acties Israël in Gaza

De internationale Joodse samenzweringen trekken aan de alarmbel. Indien Israël verder gaat met zijn offensief in Gaza, brengen ze de plannen voor werelddominantie in gevaar.

In een zeldzaam interview met een hoogeplaatst lid van een Joodse samenzwering hebben de Wijzen van Sion hun ongenoegen geuit. ‘Als Israël zo verder doet en zich zo openlijk boosaardig blijft gedragen, dan komen onze plannen in gevaar.’

Immers, zo beweren de samenzweerders, is het doel van een goed georganiseerd complot dat het geen argwaan wekt. ‘Al eeuwen werken wij ijverig in de schaduwen om controle te krijgen over banken en regeringen’, zegt de vertegenwoordiger, die zich enkel Saul Goldstein laat noemen.

‘Elke organisatie die in het geheim een gooi naar de macht doet, probeert op zijn minst een respectabel gezicht te tonen. Dat vinden we niet terug in het Israël van nu’, aldus nog Goldstein.

Het zit de Wijzen van Sion duidelijk hoog. ‘Het is meer dan alleen de openlijke wreedheid tegen de Palestijnen. We hebben ons ook te vaak laten recupereren door religieus rechts in Amerika, of rechtse partijen in Europa. We zijn onze Joods-bolsjevistische roots vergeten.’

Goldstein roept Israël op om gas terug te nemen. ‘De slachtofferkaart trekken van Wereldoorlog II zal niet blijven lukken om misdaden te rechtvaardigen van 70 jaar later. Kleinschalige acties, zoals een waterput vergiftigen of een baby offeren, dat verstaan we. Maar te veel is te veel.’

Saul Goldstein:
‘Samenzweringen moeten op z’n minst een respectabel gezicht tonen. Israël doet dat niet’

De Wijzen van Sion zouden naar verluidt al in conclaaf zijn om een update uit te geven van hun bekende Protocollen, die intussen al sinds 1897 bestaan. De nieuwe Protocollen zouden onder andere richtlijnen meegeven over het gebruik van sociale media, microkredieten en Photoshop.