DJ Jos, die recent een bende zigeuners uit landen verjoeg, denkt in een half uurtje alle Palestijnen uit Gaza te kunnen verdrijven.

DJ Jos gaat Palestijnen uit Gaza verjagen

Na zijn geslaagde optreden in Landen, trekt DJ Jos Thijs naar Israël om de terroristen van Hamas, en bij uitbreiding de hele Palestijnse bevolking, uit de Gazastrook te verdrijven met Vlaamse schlagers.

‘Al sinds mensenheugnis hebben de Palestijnen zich in ons Beloofde Land gevestigd, hoewel ze het recht niet hadden’, zegt Netanyahu. ‘Vorige maand hadden we een unilaterale afspraak met hen gemaakt dat ze sinds gisteren eens en voor altijd moeten vertrekken. Maar zij hebben zich niet aan de afspraak gehouden. Tot nu toe zijn we mild geweest en hebben we enkel wat scholen, ziekenhuizen en gehandicapteninstellingen gebombardeerd. Maar de leider van de bende heeft laten weten niet te willen vertrekken. We moéten dus wel naar zwaardere middelen grijpen.’

DJ Jos meent dat hij de Palestijnen wel op een uurtje tijd zal kunnen wegjagen. ‘Veel hangt af van hoe luid de muziek zal staan. In Landen had ik aan 95 decibel genoeg om binnen de vier uur een volksverhuizing te forceren. In Israel liggen de geluidsnormen evenwel hoger, dus dat moet sneller kunnen gaan.’

DJ Jos heeft al 25 jaar ervaring met de tactiek, sinds hij in 1990 de Panamese dictator Noriega verdreef door dagenlang hardrock af te spelen. ‘Sindsdien hebben experimenten me geleerd Vlaamse schlagers veel effectiever zijn dan hardrock. Dat ga ik dan ook in Gaza toepassen.’

Bashar Al-Assad, president van buurland Syrië, is niet te spreken over het plan van zijn collega-leider Bejamin Netanyahu om een groep terroristen te verjagen met luide muziek. ‘Dit is er zwaar over. Het doet me denken aan praktijken in Landen, waar zigeuners worden weggepest’. Al-Assad had de voorbije jaren ook last van rebellerende bevolkingsgroepen. ‘Dat zorgde voor commotie bij de bevolking. Maar je moet met die mensen in dialoog gaan en afspraken maken. Uiteindelijk hebben we beslist om het land in een reguliere burgeroorlog te storten. Zo is iedereen tevreden.’

VTM weigert optreden DJ Jos te livestreamen: ‘Palestina niet relevant’

Ondanks haar ervaring met livestreaming van rassendiscriminatie, weigert VTM om het optreden van DJ Jos live uit te zenden. Hoofdredacteur Kris Hoflack: ‘Om een livestream op te zetten moet het wel om een maatschappelijk relevant fenomeen gaan, dat de mensen raakt in hun hoofden en hun harten. En geef toe, stervende Palestijntjes, wie ligt daar nu wakker van? Hun buren alvast niet, en de rest van de wereld ook niet.’