Kevin en zijn vriendjes kregen frietjes met kip en appelmoes.

Kevin De Bruyne viert Plechtige Communie met familie en vrienden

Rode Duivel Kevin De Bruyne heeft kort voor zijn afreis naar de Wereldbeker Voetbal in Brazilië zijn Plechtige Communie gevierd met familie, vrienden en supporters. De kleine guit kreeg veel fijne cadeaus.

De benjamin van het Belgische nationale elftal vierde gisteren, wat later dan andere leeftijdsgenootjes, zijn Heilig Vormsel in de Sint-Nicolaaskerk in Gent.

‘Hij moest zijn Plechtige Communie met enkele dagen uitstellen omwille van verplichtingen met de nationale ploeg, maar hij is heel blij dat hij nu zijn schade heeft kunnen inhalen’, zegt bondscoach Marc Wilmots, die ook aanwezig was op de viering en het feest nadien.

De kapoen genoot met volle teugen. Het feestmaal bestond uit gekruide tomatensoep, een voorgerecht met een lamskroontje, een hoofdgerecht van aardappels in de schil met schorseneren en blinde vink, en als nagerecht het traditionele ijslam met koffie. Kevin en zijn vriendjes kregen frietjes met kip en appelmoes.

‘Ik ben zeer gelukkig dat ik toch nog mijn Plechtige Communie kon doen in België’, zegt de schavuit zelf. ‘Wachten tot na Brazilië zag ik niet zitten, want in de zomer zijn te veel van mijn familieleden op reis. Ik zou vooral nonkel Dirk gemist hebben.’

De andere Rode Duivels waren ook van de partij op het feest. Ze speelden tafelvoetbal en keuvelden met de familie van Kevin, die uiteraard heel hard supportert voor hun kapoen.

Kapitein Vincent Kompany deed aan Kevin een Porsche cadeau. ‘Dat is voor als hij binnen enkele jaren zijn rijbewijs haalt’, glimlacht Kompany. Andere teamgenoten gaven smartphones, cadeaubons, spelconsoles of exclusieve dvd-boxen. Het gelukkigst was Kevin met de Action Man die hij kreeg van Dries Mertens. Bondscoach Wilmots gaf Kevin een gezouten beenhesp en een biermand.

Het Heilig Vormsel is al lang niet meer de vanzelfsprekendheid die het vroeger ooit was. Een bewuste keuze? ‘Mijn mama en papa vinden dat toch nog belangrijk, ja. Zelf ga ik niet vaak naar de kerk, maar ik vind dat er wel goede dingen zitten in het geloof’, zegt Kevin.

Kevin De Bruyne:
‘Zelf ga ik niet vaak naar de kerk, maar ik vind dat er wel goede dingen zitten in het geloof’

Veel tijd om van zijn Vormsel te genieten, zal Kevin niet hebben. Binnenkort vliegen de Rode Duivels naar Brazilië. ‘Cadeaus doen er niet toe. Het is goed dat hij nog zijn Plechtige Communie heeft kunnen doen in België. Het is een belangrijk moment dat toont dat Kevin nu een man is, en geen kind meer. Op het veld en daarbuiten verdient dat respect’, aldus bondscoach Wilmots.