De journalist blijft voorlopig anoniem tot de verhoren afgerond zijn.

Masturberende journalist gearresteerd in tuin Bart De Wever

Deze ochtend heeft de politie een man betrapt en gearresteerd in de tuin van Bart De Wever. Hij was zichzelf aan het bevredigen. Buren hadden de politie gebeld. Het zou gaan om een bekende journalist.

De identiteit van de gearresteerde journalist mag nog niet bekend gemaakt worden. ‘We willen eerst zeker de ondervraging afronden’, zegt Thomas Van Damme, woordvoerder van de Cel Zeden van de Antwerpse politie. ‘De arrestant leek niet helemaal lucide. We sluiten gebruik van verdovende middelen niet uit.’

In journalistieke kringen blijkt men niet zo verbaasd. Wetstraatanalist Tim Thysen van De Morgen: ‘Wat onze collega deed, is verkeerd, maar ik begrijp het wel. Bart De Wever en de N-VA zijn een zegen geweest voor de media. Een controversiële uitspraak hier, een uitschuiver daar, een beetje populisme en dan altijd die boze reacties: elk beetje journalist krijgt het daar warm van.’

Thysen wordt bijgetreden door Pieter Decorte van De Tijd. ‘Wij krijgen hier allemaal een stijve van Bart De Wever. Het is meer dan zijn persoonlijkheid. Met de economische plannen van de N-VA gaan we eindelijk iets beleven dat lijkt op de periode-Thatcher of het recente kapotbesparen in Nederland.’

Er wordt druk gespeculeerd over wie de masturberende journalist zou kunnen zijn. Decorte denkt echter niet dat er druggebruik in het spel was: ‘De verkiezingsperiode is zelf een drug. Al die aandacht, die stress en dat spektakel kunnen bij iedereen een natural high losmaken. Het is normaal dat daar ook seksuele ontlading bij hoort.’

De sterke man van de N-VA laat ook vrouwelijke journalisten niet onberoerd. Ellen Van Duffel van Het Nieuwsblad lacht: ‘Ik zou niet onmiddellijk met m’n kittelaar gaan spelen in de tuin van meneer De Wever, maar ik versta het gevoel wel. De dynamo van aandacht die hij genereert rond zijn persoon – en uiteindelijk rond ons – is een enorm afrodisiacum.’

De burgervader van Antwerpen zelf heeft elke reactie geweigerd en is naar verluidt bezig met ‘dringender zaken’. De Wever zei enkel nog dat hij ‘geschokt’ is dat ‘paparazzi nietsontziend zijn in het terroriseren en intimideren van politici die zich roeren tegen het establishment.’

Pieter Decorte (De Tijd):
‘Wij krijgen hier allemaal een stijve van Bart De Wever’

‘Wat een heerlijke uitspraak, toch?’ zegt Thysen. ‘In één beweging minacht hij ons en vergeet hij dat zijn eigen partij deel is van datzelfde establishment. Zo veel retorische flair, ja, daarvan krijgen we het hier al eens vochtig.’