Bart De Wever zorgt op zijn eentje voor de helft van het gezaag van zijn partij.

Gezaag N-VA piekt opnieuw in de peilingen

Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden, zou minstens 33 procent van alle gezeur in de media afkomstig zijn van de Nieuw-Vlaamse Alliantie. Dat wijst de zoveelste peiling uit.

De resultaten zijn opvallend, want tot voor kort nam de N-VA in de peilingen ‘slechts’ 28 procent van het gezaag voor haar rekening. Waarnemers menen dat de plotse hausse te maken heeft met de veelheid aan speculaties over de mogelijke coalities tussen de partij en de Waalse partijen bij de federale regeringsvorming.

Een andere reden is dat voorzitter Bart De Wever opnieuw steeds nadrukkelijker op de voorgrond treedt. Volgens insiders, die het kunnen weten, want hun oren tuiten, levert De Wever op zijn eentje de helft van alle gezaag van zijn partij aan.

Ook de pers heeft haar aandeel in de spectaculaire peilingresultaten. Die beweert immers dat maar liefst 39 procent van de politici van de andere partijen ‘uithaalt naar de N-VA’. Niet minder dan 31 procent van de politici ‘hakt in op de N-VA’, terwijl nog eens 15 procent ‘fors’ of ‘zwaar’ uithaalt naar de N-VA. De rest ‘basht’ de N-VA, die dan kop van Jut is, of hekelt de N-VA, zelfs zonder de partij bij naam te noemen. Wat er ook gebeurt, media linken het aan de N-VA, waardoor die partij vanzelf de kans krijgt om in een reactie nog meer te zagen.

Bij de N-VA wil men voorzichtig zijn met de resultaten. ‘Het doel blijft om het PS-model onderuit te halen en een meerderheid van de hardwerkende Vlamingen ervan te overtuigen dat ze deze linkse belastingregering, waarin de Vlamingen nota bene geen meerderheid hebben, keihard moeten afstraffen en kiezen voor het enige democratische alternatief: de N-VA. Onze partij, die als enige de echte grondstroom in Vlaanderen belichaamt, zal zo incontournable zijn voor de Di Rupo en de zijnen’, aldus voorzitter De Wever, die ook nog iets wilde rechtzetten over de manier waarop de pers de zaken soms voorstelt.

‘Niet wij hebben de onderhandelingen geblokkeerd, maar de Franstaligen, want zij zijn begonnen. En ik wil trouwens wel debatteren, maar Kris Peeters wil niet. Want alles wat hij zegt, doet hij zelf. En het waren geen Vlaamse leeuwen, maar Venetiaanse. Mimimi. Mimimimi.’

Bart De Wever:
‘Mimimi. Mimimimi’

Na die verklaringen steeg de partij onmiddellijk met nog eens 3 procentpunt in de peilingen over het verkiezingsgezaag. De verkiezingen vinden plaats over een maand. Van al dat gezaag bent u nog lang niet verlost.