Francky Dury verhuist met onmiddellijke ingang naar het Astridpark.

Anderlecht haalt Francky Dury binnen

Succestrainer Francky Dury heeft aangekondigd dat hij het seizoen zal volmaken bij Anderlecht. Hij verlaat Zulte-Waregem met onmiddellijke ingang. Gouden Schoen Thorgan Hazard spreekt van bedrog.

Herman Van Holsbeeck, manager van Anderlecht, is dik tevreden met de transfer. ‘Wij hoopten onze directe uitdager te destabiliseren. We moesten íémand hebben van Zulte-Waregem, of het nu de spits, de middenvelder of de trainer was, dat maakte niet uit. Wat telt, is dat hun sterke collectief wordt gebroken. Met de komst van Francky kunnen we ze uit elkaar spelen.’

Dury zelf is blij dat hij de West-Vlaamse opkropmentaliteit eindelijk kan achtergelaten. ‘Ik had het wel gehad met die boerenpummels’, reageert hij.

Voor de supporters van de West-Vlaamse fusieclub komt het vertrek van hun topcoach hard aan. Eerder zagen ze al topscorer Habib Habibou en sterkhouder Junior Malanda verdwijnen.

Ook de spelers zijn ontgoocheld. Kapitein Davy De fauw verwoordt het als volgt: ‘Ik heb wel eens woorden gehad met de trainer, maar uiteindelijk denk ik dat Zulte vandaag staat waar het staat dankzij Dury. Ik denk dat iedereen binnen de spelersgroep het jammer vindt dat hij vertrekt.’

Kersvers Gouden Schoen Thorgan Hazard voelt zich zelfs ronduit bedrogen. ‘Hij heeft mij persoonlijk overhaald om niet naar Anderlecht te gaan. Grotendeels voor hem ben ik gebleven, ondanks de inspanningen van mijn manager. En nu lapt hij ons dit. Ik ben gedegouteerd.’

Ook bij Club Brugge heerst onvrede, die zich hoofdzakelijk uit in jaloezie. Club dringt aan op de verplichte goedkeuring van een morele code, die door alle eersteklasseclubs moet worden onderschreven. Die zou moeten verhinderen dat clubs andere ploegen in de problemen steken door tijdens de competitie hun beste spelers of trainer weg te plukken.’

Club Brugge:
‘Anderlecht is stout, zoiets zouden wij nooit doen’

Klaus Van Isacker, de professionele communicatiemanager van Club Brugge, publiceerde het standpunt van zijn werkgever op de officiële website van de club: ‘Anderlecht is stout. Zoiets zouden wij nooit doen, want dat is niet eerlijk.’