Voorzitter Bart Verhaeghe heeft het gehad met de pers. Enkel één journalist van de Krant van West-Vlaanderen mag de thuiswedstrijden nog bijwonen.

Club Brugge weert alle reporters uit stadion

Na de voetbalbond, de scheidsrechters, de eigen supporters en die van de tegenstrever, hebben nu ook de Vlaamse sportverslaggevers de boter gegeten voor het bestuur van Club Brugge. 'Allemaal buiten!'

Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe is opnieuw in grote toorn ontstoken. Oorzaak is de column van Filip Joos, waarin de journalist brandhout maakt van een artikel op de website van Club Brugge. Voor Verhaeghe het definitieve bewijs dat werkelijk iedereen tegen zijn club is.

In eerste instantie wordt daarom de toegang ontzegd aan alle journalisten die ooit iets over Club Brugge hebben gezegd of geschreven, of het nu positief of negatief was. ‘Die maatregel zal snel kunnen worden doorgevoerd’, belooft Verhaeghe. ‘Op het Club-secretariaat hebben we mensen voltijds in dienst om nauwgezet lijstjes bij te houden van onwelvoeglijke verslaggevers. Allemaal moeten ze buiten!’

De voltallige geschreven pers mag het Jan Breydelstadion niet meer binnen, met uitzondering van één journalist van de Krant Van West-Vlaanderen. Ook de radio- en televisieverslaggevers blijven buiten, maar omdat Club contractueel verplicht is om uitzendingen toe te staan, zal het voortaan zelf commentaar voorzien bij de wedstrijden. Volgens intimi komt ex-sportmanager Henk Mariman daarvoor opnieuw in beeld.

In een tweede fase zou Club nog verder willen gaan. De persstop kadert immers in een bredere campagne van de West-Vlaamse club om af te rekenen met ál zijn vijanden. Behalve journalisten, zouden ook niet-West-Vlamingen, kiezers van Groen, politici, belastingcontroleurs en supporters van andere clubs niet langer welkom zijn in het Jan Breydelstadion.

Vincent Mannaert:
‘Wie ons nu paranoïde calimero’s noemt, belandt óók op de zwarte lijst’

‘Sommige mensen zullen ons nu paranoïde calimero’s noemen’, beseft manager Vincent Mannaert. ‘Maar wie zulke uitspraken doet, moet goed beseffen dat hij zo op de zwarte lijst van het machtige Club Brugge terechtkomt. En voor zulke mensen is er geen vergiffenis: enkel pijn en rampspoed zullen hun deel zijn, en ooit zal hun de rekening worden gepresenteerd.’