Volgens de oorlogszuchtige Israëlische premier Benjamin Netanyahu zijn de praatjes van zijn land niet te vertrouwen.

Netanyahu: ‘Israël moet zichzelf aanvallen’

Israël heeft besloten zichzelf aan te vallen. Het heeft uit goede bron vernomen dat het over kernwapens zou beschikken. ‘Ons land kampt met een ernstig geloofwaardigheidsprobleem', meent Benjamin Netanyahu.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft voor de algemene vergadering van de Verenigde Naties in New York nadrukkelijk voor de koers van het bestuur in Israël gewaarschuwd. ‘Het is een wolf in schaapsvacht‘, oreerde de regeringsleider. ‘Terwijl het andere landen verwijt een kernwapenprogramma uit te bouwen, beschikt het zelf over het meest uitgebreide kernwapenarsenaal van het hele Midden-Oosten. Enkel is daar nauwelijks iemand van op de hoogte omdat het weigert transparant te zijn.’

‘Ik zou mijn verzoenende woorden zelf graag geloven, maar we moeten Israël toetsen aan zijn daden. En die zijn allesbehalve betamelijk’, betoogde Netanyahu. ‘Ons land annexeert andermans grondgebied door er muren neer te planten die strijdig zijn met het internationaal recht. Het regime bouwt kolonies terwijl er nog vredesonderhandelingen aan de gang zijn. Bovenal kampt Israël met een ernstig geloofwaardigheidsprobleem.’

Benjamin Netanyahu:
‘Ik zou mijn verzoenende woorden zelf graag geloven, maar we moeten Israël toetsen aan zijn daden’

Netanyahu vindt dat het geen zin heeft het oorlogszuchtige Iran aan te vallen als Israël zelf over kernwapens beschikt. ‘Als de internationale gemeenschap geen sancties aan Israël oplegt, zijn we genoodzaakt om zelf tot actie over te gaan’, roerde de Israëlische premier de oorlogstrom. ‘We hebben geen andere keuze. Het zou inconsequent zijn om ermee te dreigen Iran aan te vallen, als we niet eerst onszelf aanvallen.’

Mogelijk sancties zouden kunnen inhouden dat Israël alle resterende vruchtbare gebieden van zichzelf afpakt. ‘Om Israël onder druk te zetten moeten we Jeruzalem koloniseren. We moeten de toevoer van levensnoodzakelijke stoffen controleren en het liefst zoveel mogelijk blokkeren. Elk protest tegen ons eigen walgelijke gedrag moet met geweld de kop worden ingedrukt. Als vergelding voor ingebeelde raketaanvallen moeten we ons eigen territorium platbombarderen’, besloot Netanyahu.