Patrick Decuyper ontkent dat hij verhuist naar De Wever. 'Al is het jammer dat er geen koekenbak van kwam.'

Decuyper: ‘De Wever geen onaardig zoener’

Patrick Decuyper en Bart De Wever ontkennen allebei dat ze fysieke toenadering tot elkaar hebben gezocht, maar de CEO van Zulte-Wargem erkent dat de Antwerpse burgemeester geen onaardig zoener is.

Patrick Decuyper, de topman van Zulte-Waregem, heeft staalhard ontkend dat hij naar Antwerpen zou verhuizen om dichter bij Bart De Wever (N-VA) te zijn. ‘Ik ben enkel bij hem op bezoek geweest om af te tasten of we iets kunnen betekenen voor elkaar. Burgemeester De Wever en ik hebben gewoon wat ervaringen uitgewisseld. Meer is er niet gebeurd’, stelt de Gentse ondernemer.

Al houdt de ambitieuze CEO een slag om de arm. ‘Ik vertel natuurlijk geen leugens wanneer ik zeg dat mijnheer De Wever geen onaardig zoener is. De man weet z’n tong te draaien. Hij vond ook dat wij héél knap presteerden en dat het jammer is dat er geen koekenbak van kwam’, onthult Decuyper. ‘Ik vind de verhalen die men vertelt over ons intriest. Het zijn doldwaze kwakkels. Afkomstig van een journalist die nooit tussen ons in bed gelegen heeft.’

Ook De Wever zelf weerlegt dat zijn contacten met Decuyper ongepast waren. ‘Maar er leeft natuurlijk iets. Ik denk dat we samen kunnen kijken of er iets mogelijk is. De kaarten die vandaag op tafel liggen, voorspellen ons een mooie toekomst. Alle elementen om een topduo te lanceren liggen op tafel.’

Dat Decuyper naar Antwerpen zou verhuizen, doet ook De Wever af als larie. ‘Ik moet al die foute informatie rechtzetten’, zegt de burgemeester. ‘Ik heb daar nooit over gesproken met Patrick. Je kunt veel voor elkaar betekenen zonder dat je per se te dicht op elkaar gaat kruipen. Al ken ik er allemaal niets van, toch zie ik interessante opportuniteiten.’

Bart De Wever:
‘Je moet het ijzer smeden als iedereen heet staat’

Eén van de scenario’s die daarmee bevestigd lijkt te worden, is dat er een speler uit Kortrijk bij komt, met name Vincent Van Quickenborne (Open Vld). ‘Maar ikzelf trek dit niet. Ik breng wel mensen samen. Je moet het ijzer smeden als iedereen heet staat, want nooit geschoten is altijd mis. Tijd is onze grootste vijand, want ouder worden we allemaal. Gelukkig weten Patrick en ik wat we aan elkaar hebben.’