Sommige studentes slaagden er al in samen naar Terzake te kijken met hun fantasieman.

‘Saaie kantoorman’ topfantasie bij studentes

Studentes fantaseren vaak over uitgebluste midlifers met een kantoorbaan. Dat zeggen de resultaten van een grootschalig onderzoek in opdracht van het magazine Flair. Ongeveer 1.500 studentes tussen de 18 en 22 werden ondervraagd.

‘Hoewel erotiek die zich op vrouwen richt de laatste jaren aan een opmars bezig is, weten we nog niet zo veel over hun fantasieleven’, zegt Anne-Sophie Kersten, hoofdredacteur van Flair. ‘We weten dat ’50 Shades of Grey’ een grote hit was bij dertigers en veertigers, maar jongere vrouwen bleven onderbelicht.’

Het onderzoek bracht geen voorkeur voor slecht geschreven SM-lectuur of twinkelende vampiers aan het licht. ‘De absolute topfantasie voor jonge vrouwen tussen de 18 en de 22 blijkt echter een vroege veertiger met een routineuze kantoorbaan te zijn.’

De studentes mochten antwoorden op enkele open vragen. ‘Zo’n gestresste man die vroegtijdig kaal wordt, dat vind ik zo sexy’, zegt Ineke (20) onomwonden. Pauline (19) zegt dan weer dat ze zich aangetrokken voelt door ‘middle managers die denken dat ze de plezantste thuis zijn’.

‘Ik zit op de metro soms te staren naar veertigers met hun hemd in hun broek, over hun bolle buik’, bekent Kim (22), ‘Als ze dan nog eens een iets te spannende das dragen en wat zweet op hun voorhoofd hebben, moet ik soms op m’n lip bijten.’

Over het waarom van de topfantasie tast Kersten wat in het duister. ‘Het kan zijn dat ze fantaseren over zulke banale mannen omdat die vaak weinig veeleisend zijn en hen minder streng zullen beoordelen dan hun eigen leeftijdsgenoten’, suggereert ze.

Kersten stipt verder nog aan dat het een fantasie is precies omdat het onrealistisch is. ‘Veertigers zijn bezig met hun carrière, hebben een gezin of zijn gelukkig getrouwd. Ook gescheiden mannen zoeken liever een partner met een vergelijkbare levenservaring of depressies.’

‘Ik besef wel dat zoiets onmogelijk is. Wat hebben jonge meiden als wij te bieden aan uitgebluste kantoormannen?’ zegt ook Jana (21) in het onderzoek.

Ineke (20):
‘Een gestresste man die vroegtijdig kaal wordt: sexy!’

Toch zijn er ook studentes die wel al hun fantasie konden waarmaken, zij het dan gedeeltelijk. ‘Ik heb eens een hele avond naast zo’n man doorgebracht in de zetel, terwijl hij luidop commentaar zat te geven tijdens Terzake. Ik was echt in de zevende hemel’, schrijft Roos (20).

Voor jonge dames die dus graag eens een verlept blaadje lusten, is er nog hoop.