De boosaardige Nederlandse minister-president Mark Rutte rolt met de nucleaire spierballen. De internationale gemeenschap reageert verbolgen.

Bevend Nederland provoceert met kernproef

Als gevolg van een ondergrondse kernproef is Groningen vannacht weer getroffen door een aardbeving. De VN-Veiligheidsraad komt in spoedzitting bijeen om de Nederlandse agressie te veroordelen.

De aardbeving in het Nederlandse Groningen had een kracht van 5,1 op de schaal van Richter. De schok was voelbaar tot in België, meldde het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI).

De internationale gemeenschap dreigt met een boycot van Nederland. Waarschijnlijk wil het land, dat wegens aanhoudend wanbeheer in de verdrukking zit, met zijn nucleaire acties België intimideren. De contacten tussen beide landen staan al een tijdje op een laag pitje en de jaloezie op het Belgische model wordt steeds groter bij onze noorderburen.

Belgisch Minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) laat zich echter niet – nooit! – intimideren en dreigt spontaan met vergeldingsacties. ‘We brengen ons leger alvast in verhoogde staat van paraatheid. Onze meest bekwame militairen zitten in Libanon, die roepen we alvast terug. Een grondoffensief behoort tot de mogelijkheden. Met een stevige zuidenwind kunnen we de kerncentrale van Doel inschakelen als nucleair wapen.’

Het Belgisch leger heeft ervaring met acties op Nederlands grondgebied: eerder liet De Crem al de Hedwigepolder bombarderen.

Ook de Arabische wereld reageert afwijzend op de zoveelste Nederlandse provocatie. Verscheidene Arabische landen verspreidden een persbericht, helaas onverstaanbaar voor westerse journalisten. De vele uitroeptekens doen wel een verontwaardigde toon vermoeden. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu sluit zich aan bij het protest. ‘De Hollanders presenteren zich als gemeenschappelijke vijand van het Midden-Oosten. Iran en Israël zullen de handen in elkaar moeten slaan om de Nederlandse dreiging op afstand te houden.’

‘Dit slaat werkelijk alles’, bevestigt de Iranese premier Mahmoud Ahmadinejad furieus. ‘Iran distantieert zich van alle kernproeven en dieronvriendelijke experimenten. Een strafmaatregel, die het Nederland moet bemoeilijken inkomsten te genereren uit de export van tulpen- en klompen, is noodzakelijk.’

Bejamin Netanyahu:
‘Iran en Israël zullen de handen in elkaar slaan om de Nederlandse dreiging op afstand te houden’

Eenzelfde kretologische afwijzing valt te horen bij de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un. ‘Dit is ongehoord. Hier beeft de aarde ook af en toe, maar dat is enkel maar om gas te winnen.’