Over het mislukte uitje vorige week: We zaten al vast op de Antwerpse Ring.'

De Wever op politieke studiereis naar Gent

Antwerpen heeft nog steeds geen stadsbestuur. Gent ondertussen al wel. Omdat Antwerpen niet kan achterblijven, onderneemt Bart De Wever nu een politieke studiereis naar Gent.

Antwerps formateur Bart De Wever (N-VA) slaagt er maar niet in om een stadsbestuur op de been te brengen. De Wevers geduld raakt nu stilaan op, en daarom schakelt hij nog een versnelling hoger.

‘Het uitblijven van een gemeenteraad kan op termijn voor de nodige problemen zorgen. In Gent weet men wel blijkbaar wel hoe men op een snelle manier een coalitie kan vormen. Ik nodig alle Antwerpse politici daarom uit om met de N-VA op studiereis naar Gent te gaan. Baat het niet, dan schaadt het niet’, aldus De Wever.

De Wever hoopt dat het een leerrijke excursie wordt. ‘De Gentse politiek staat hoog aangeschreven in Antwerpen. Daniel Termont is een man met visie.’

De Antwerpse burgemeester-in-spe geeft toe dat het niet de eerste poging zou zijn om een studiereis naar Gent te ondernemen. ‘Het was onze intentie vorige week al ver weg van alle media-aandacht naar Gent te trekken. We waren nog maar net vertrokken of we zaten al vast op de Antwerpse Ring.’

Volgens insiders daalde de sfeer in de wagen pijlsnel, vooral toen Meyrem Almaci (Groen) herhaaldelijk De Wever zou getreiterd hebben met het feit dat ze er al zouden geweest zijn met een overkapte Ring. Het gezelschap raakte nooit tot in Gent.

Ook Patrick Janssens (sp.a) zou één van de factoren geweest zijn dat ze Gent niet bereikten. Uittredend burgemeester Janssens pikt deze roddel niet, en geeft nu ziek verstek. ‘Ik krijg altijd maar het verwijt dat ik de sfeer verziek. Ik ben eens benieuwd of ze zonder mij in Gent zouden geraken.’

Patrick Janssens:
‘Ik ben eens benieuwd of ze zonder mij in Gent zouden geraken’

De Wever hoopt nu wel zonder problemen in Gent aan te komen. ‘Wanneer we altijd aan de rechterkant blijven van de rijbaan en ons niet laten afleiden door maneuvers ter linkerzijde, mag het geen probleem zijn om onze bestemming te bereiken.’