Luik-supporter Alain: 'Play-off 2 laat ons toe om ons integraal naast het veld richten. Sclessin wordt een hel.'

Play-off 2 wordt gigantisch succes

De voorverkoop van abonnementen voor play-off 2 van het Belgisch voetbal loopt als een trein. Het geesteskind van profliga-voorzitter Ivan De Witte blijkt dan toch succesvol.

Een vreemd zicht deze ochtend op Jan Breydel: lange rijen wachtenden aan de loketten van het stadion, waar Club Brugge vandaag de voorverkoop voor play-off 2 is gestart. Blauwzwart staat momenteel op een teleurstellende achtste plaats, maar van enig negativisme is bij de supporters niets te merken. Integendeel, het enthousiasme is groot.

‘De Club-supporters willen massaal hun abonnement veilig stellen voor play-off 2, dat zich aankondigt als een bijzonder spannende editie’, zegt Ward, een supporter uit Beernem die al een uur staat aan te schuiven. ‘We dromen al van galawedstrijden tegen Charleroi, Bergen en hopelijk ook Cercle.’

Manager Mannaert knikt instemmend. ‘Het maakt de Club-supporter niet uit tegen wie we spelen, als we maar tonen dat we een echte topclub zijn. En tegen ploegen als Beveren zullen we onze klasse beter kunnen demonstreren dan tegen pakweg Anderlecht in play-off 1.’

Ook aan het Ottenstadion van AA Gent zijn de wachtrijen aanzienlijk. Voorzitter Ivan De Witte staat ons te woord. ‘Ik wil niet te hoog van de toren blazen, maar ik ben wel trots dat mijn visie juist is gebleken’, aldus de buffalo-preses. ‘Play-off 2 wordt razend spannend en is een groot succes aan de kassa. U ziet een tevreden voorzitter van Gent en van de profliga.’

Had hij Gent dan niet liever zien strijden voor de eerste plaats dan voor de zevende? ‘Het duel voor de landstitel is zeker spannend, maar wedstrijden tegen Brugge leven in Gent toch meer dan die tegen Anderlecht. Economisch gezien moeten we Club Brugge volgen naar play-off 2. Of zelfs tot in tweede klasse, als dat moet.’

Maar ook de Gentse supporters genieten. ‘Een streekderby tegen Club en een verbale wedstrijd met de supporters van Standard en Beerschot, meer verlangen wij eigenlijk niet van voetbal’, zegt Kenny van supportersclub Blue Indians.

Ivan De Witte:
‘We moeten Club volgen. Tot in tweede klasse als dat moet’

De meeste abonnementen voor play-off 2 werden echter al verkocht door Standard Luik. Rouche-supporter Alain: ‘Tijdens play-off 2 staat er eigenlijk niets meer op het spel. Dat zal ons toelaten om ons integraal te concentreren op alles wat naast het veld gebeurt. Sclessin wordt meer dan ooit een heksenketel. We maken ons op voor de totale oorlog.’