Patrick Vanoppen: 'De goeie dingen bij Lierse zullen we zeker behouden, zoals hun grasmaaitechniek of hun buitenlandse PR-teams.'

Patrick Vanoppen koopt Lierse

Komend weekend staat in de hoogste voetbalklasse het streekduel tussen Lierse en Beerschot op het programma. De voorzitter van Beerschot Patrick Vanoppen wil absoluut winnen. Hij koopt daarom Lierse.

Na een degelijke seizoensstart worstelt Beerschot met zichzelf. De barslechte 1 op 18 is beneden alle verwachtingen, en daarom moet er koste wat het kost tegen streekgenoot Lierse gewonnen worden, want bij verlies wippen de Pallieters over Beerschot. Grote baas van Beerschot Patrick Vanoppen beseft dit ten volle heeft daarom drastisch ingegrepen.

‘Om nog een rol van betekenis te spelen in de strijd om de twaalfde plaats, mogen we de zware investeringen niet schuwen. Daarom dat ik Lierse heb opgekocht’, verklaarde de Beerschot-preses kort.

Volgens Vanoppen rechtvaardigen de magere resultaten van de jongste wedstrijden ruimschoots deze opmerkelijke koop . ‘Nu ik ook de touwtjes in handen heb bij Lierse, kan ik ook daar de sportieve en tactische lijnen uitzetten. Lierse zal een opleidingsteam worden voor Beerschot, zowel voor spelers als voor personeel. De goeie dingen bij Lierse zullen we zeker behouden, zoals hun grasmaaitechniek of hun buitenlandse PR-teams.’

De basiself van Lierse zal in de match tegen Beerschot in ieder geval grondig door elkaar worden geschud, laat de hyperambitieuze Vanoppen verstaan. ‘We draaien de normale opstelling van Lierse gewoon om. Hun keeper wordt diepe spits en hun diepe spits zal het doel verdedigen. Door dergelijke ingrepen zullen de supporters zaterdag van een spannende match kunnen genieten, mét aan het eind de juiste winnaar. Iedereen wint.’

Een fusie ziet Vanoppen niet zitten. ‘Bij een fusie hebben we die overwinning niet. Het kopen van Lierse is een strategische meesterzet die Beerschot deze competitie zes punten zal opleveren. Het is de investering dus zeker waard.’

Patrick Vanoppen:
‘Lierse wordt een opleidingsteam voor Beerschot’

Bij de voorzitter van SK Lierse, Maged Samy, komt het nieuws hard aan. Hij wist er naar eigen zeggen niks van. ‘Ik schrok me vanmorgen een bult toen ik dit nieuws las in de krant. Ik bén Lierse, en vooralsnog heb ik geen enkel officieel document gezien dat de straffe taal van Beerschot staaft. Ik vraag me af of Patrick ze wel nog allemaal op een rijtje heeft.’