Bookmakers geven Wilmots twee tegen één dat hij zijn uitdager Craig Levein een kopje kleiner kan maken.

Wilmots moet Schots zwaardduel aangaan

In de aanloop van de kwalificatie-interland van de Rode Duivels tegen Schotland morgen, heeft Craig Levein, de Schotse bondscoach, zijn Belgische rivaal Marc Wilmots uitgedaagd tot een 'episch zwaardduel'.

Morgenavond speelt de Belgische nationale ploeg een kwalificatiewedstrijd voor het WK 2014 in Brazilië tegen Schotland. De Rode Duivels zijn favoriet na hun 0-3-uitzege tegen Servië verleden vrijdag.

‘Onze ploeg is niet in zijn beste doen’, gaf Schots bondscoach Craig Levein toe in het Engelse programma Match of the Day, na een 1-2 verlies tegen Wales. ‘Maar ook België kampt met blessureproblemen. Daarom stellen we een alternatief voor dat beide ploegen spaart.’

De Schot daagt Marc Wilmots uit tot een zwaardgevecht om het pleit te beslechten. ‘Marc Wilmots lijkt me een man uit één stuk, een man van eer’, zei Levein. ‘In Schotland respecteren wij nog échte mannen. Laat ons daarom spreken met zwaarden in plaats van scheidsrechters.’

Volgens Levein kan het duel gerust plaatsvinden in het Koning Boudewijnstadion. ‘Het is een open, plat veld waar elke man dezelfde kansen heeft en bovendien zal Wilmots duelleren voor eigen publiek.’

Wilmots wenste nog niet te reageren op de uitdaging, maar liet naar verluidt al nagaan welk type zwaard het meest geschikte zou zijn om zijn Schotse tegenstander te verslaan. Speler Kevin De Bruyne tweette alvast dat hij indien nodig wilde optreden als Wilmots’ schildknaap.

Craig Levein:
‘Marc Wilmots is een man van eer. In Schotland respecteren wij dat’

In afwachting van het antwoord van de Belgische bondscoach wordt er al gespeculeerd bij de bookmakers. Momenteel worden de kansen op twee tegen één geschat dat het voormalige ‘Kampfschwein’ het hoofd van Levein op het hakblok zal leggen.