Na zijn overwinning in Gent keert Siegfried Bracke terug naar Mol. 'Mijn werk is voor 90 procent gedaan.'

Siegfried Bracke verhuist terug naar Mol

In alle luwte heeft Gents N-VA-lijsttrekker Siegfried Bracke vanmorgen een nieuwe domiciliëringsaanvraag ingediend. Bracke benadrukt dat zijn verhuis naar Mol niets te maken heeft met de verkiezingsuitslag.

Burgemeester Mol:
‘Siegfried Bracke mag een strenge controle van zijn ondergoed verwachten’

Getuigen zagen Siegfried Bracke aan het administratief centrum Zuid in Gent wachten aan de balie van de dienst bevolking. Navraag leert dat de ex-journalist opnieuw een verhuis plant naar de Kempen.

‘Zijn er nu ook al rechtstreekse lijnen tussen de stadsdiensten en de journalisten? Ik dacht dat dit een privé-aangelegenheid was?’, reageert Bracke geprikkeld.

Ondanks zijn verrassing helpt de Gentse lijsttrekker graag enkele misverstanden uit de wereld. ‘Eerst en vooral ben ik enorm blij met de fabelachtige score die ik hier in Gent heb neergezet. En dat in de stad van Guy Verhofstadt!’, triomfeert Bracke. ‘Verder zijn het gebeurtenissen in mijn privésfeer die ervoor zorgen dat ik nu opnieuw mijn domicilie wijzig. Ik wil benadrukken dat die gebeurtenissen niets met politiek te maken hebben.’

Is de timing niet wat vreemd? ‘Na mijn verkiezingsoverwinning in Gent heb ik het gevoel dat mijn taak erop zit. Ik denk dat ik in Gent niet veel meer kan bijdragen, omdat 90 procent van mijn werk hier al is gedaan.’

Siegfried Bracke spreekt tegen dat zijn aantal voorkeursstemmen veeleer bescheiden is. ”Bescheiden’ is niet het juiste woord. In een gemeente als Mol was ik met dit aantal voorkeurstemmen burgemeester’, rekent de flamingante politicus voor. ‘Bovendien was dit slechte resultaat een bewuste keuze. Ik heb doelbewust de ene flater na de andere begaan om de aandacht af te leiden van mijn persoon. Want politiek gaat over ideeën, niet over mensen. Mijn eigen persoon is volstrekt onbelangrijk.’

In Mol won N-VA de verkiezingen, met 141 stemmen meer dan de CD&V. Brackes nieuwe gemeente zal dus allicht bestuurd worden door partijgenoten. Toch heeft kandidaat-burgemeester André Verbeke al laten weten dat ook Siegfried Bracke een strenge controle van zijn ondergoed mag verwachten met het oog op de bestrijding van vieze ziektes en domiciliefraude.