Bart De Wever in dikkere tijden. Zijn diëtist vreest dat hij als burgemeester weer snel op zijn oude gewicht zal zitten.

Diëtist verbiedt De Wever burgemeesterschap

Ondanks een eclatante verkiezingsoverwinning in Antwerpen zal Bart De Wever (N-VA) de burgemeesterssjerp niet omgorden. Het burgermeesterschap past niet in de plannen van zijn dieet.

In Antwerpen behaalde de N-VA gisteren liefst 37,7 procent van de voorkeurstemmen. Lijsttrekker Bart De Wever haalde een monsterscore van 76.000 voorkeurstemmen. Ondanks die mooie cijfers zal De Wever geen burgemeester worden. Chris Goossens, de arts die De Wever bij zijn dieet begeleidt, verbiedt dat. ‘Van een burgemeester wordt verwacht dat hij op elke receptie en elk feestje aanwezig is. Daar wordt gedronken en vettige troep gegeten. We mogen de kat niet bij de melk zetten’, beslist Goossens.

Volgens Goossens zal het burgemeesterschap het zorgvuldig opgebouwde PronoKaldieet naar de vaantjes helpen. ‘Het strakke schema dat hij moet volgen, komt in het gedrang als hij burgemeester wordt. Daarom hebben we in samenspraak met zijn diëtist beslist om De Wever terug te trekken als kandidaat-burgemeester van ’t Stad.’

Bart De Wever lijkt niet erg teleurgesteld. ‘Binnen anderhalf jaar loopt mijn dieet ten einde. Dan zijn we vlak voor de verkiezingen in 2014. Er liggen daar nieuwe opportuniteiten voor mij klaar. Bovendien is het nooit echt mijn politieke droom geweest om burgemeester te worden van een bakfietsend volk wiens plaat soms stevig blijft hangen.’

Bart De Wever geeft de burgemeesterssjerp van Antwerpen graag door aan een jong, aanstormend talent. ‘Ik wilde eerst Liesbeth Homans naar voren schuiven, maar dan zou mijn vrouw stikjaloers worden. Om de huisvrede te bewaren, hebben we onze lijst moeten doorploegen om iemand anders capabel te vinden. Na die lijst van boven naar beneden te zijn afgegaan, kwamen we op de vijftigste stek Vic Van Aelst tegen. Alle anderen namen waren slechts lijstvulling. Met meer dan duizend voorkeurstemmen mag Vic zich een waardig burgemeester noemen.’

Bart De Wever:
‘Nooit echt mijn politieke droom geweest om burgemeester te worden van een bakfietsend volk’

Vic Van Aelst reageert verheugd, maar ook meteen strijdvaardig. ‘De verfransing in de rand van Antwerpen moet worden teruggedrongen. Antwerpen is van iedereen, behalve van Waalse inwijkelingen.’ Daarom belooft Van Aelst alvast de lessen Frans in de basisschool en de middelbare school af te schaffen. ‘Ik ben nog liever solidair met een onmondige Turk dan met een Franssprekende Antwerpenaar’, besluit Van Aelst.