Hoewel Carl Huybrechts rondloopt met een blauw oog en een dikke lip, blijft de voetbalcommentator zelfvoldaan lachen.

Boze menigte slaat Carl Huybrechts in elkaar

Telenet-commentator Carl Huybrechts is na de wedstrijd Racing Genk-KV Mechelen door een gemengde groep supporters in elkaar geslagen. Waarnemers reageren opgelucht.

Zaterdag was het niet de avond van Carl Huybrechts. Op weg naar de wedstrijd Racing Genk-KV Mechelen, die hij van live-commentaar moest voorzien, werd hij opgehouden door een alcoholcontrole en files. Tot overmaat van ramp kwam de Telenet-commentator te laat voor de wedstrijd.

Getuigen hoorden een gestresseerde Huybrechts tijdens de rust foeteren op de supporters van KV Mechelen, die met hun bussen files zouden hebben veroorzaakt op de E314. ‘Hij heeft zijn zakflesje bijgevuld en is toen sardonisch lachend zijn commentaar-cabine binnengegaan’, herinnert een Genks bestuurslid zich.

Huybrechts debiteerde vervolgens de ene hatelijke opmerking na de andere over de Maneblussers. Telenet-kijkers hoorden in de tweede helft hoe Huybrechts naar KV Mechelen verwees met woorden als ‘pottenstampers’, ‘kloefkappers’, ‘zielenpoten’, ‘een duidelijke degradatiekandidaat’, ‘vergane glorie’, ‘wannabes’, en ‘een zielig provincieclubje’. De spits van KV Mechelen had dan weer ‘lijm aan zijn schoenen’ en de Mechelse doelman werd door de Antwerpse commentator als ‘een paljaske’ bestempeld. Carl Huybrechts is inmiddels niet langer welkom Achter De Kazerne.

In de vip-lounge kreeg Huybrechts het na de wedstrijd aan de stok met diverse collega’s. De presentator van onder meer Night of the Proms zou daarbij hebben uitgeroepen dat 79 minuten commentaar van de grote Carl Huybrechts nog altijd veel beter is dan 90 minuten commentaar van Peter Vandenbempt of Filip Joos.

Ook tegen het zaalpersoneel gedroeg Huybrechts zich volgens diverse aanwezigen erg onbeschoft. ‘Toen de heer Huybrechts voor de tweede maal zijn champagneglas zonder omkijken over zijn schouder gooide, werd hij vriendelijk verzocht de zaal te verlaten’, getuigt een dienster. ‘Daarop revancheerde hij zich door in de brievenbus van de Cristal Arena te urineren.’

Carl Huybrechts stapte in zijn BMW X5 en gaf plankgas. Toen supporters van Genk de weg versperden, vond de sportcommentator het nodig om zijn raam te openen en ‘Vort, smerige Limburgers!’ te schreeuwen. Hij werd echter herkend, door het open raam van zijn jeep naar buiten gesleurd en meermaals geschopt en geslagen. Een aangroeiende massa overgoot Huybrechts minutenlang met bier en spuug en her en der werden facebookpagina’s tegen hem opgericht.

‘Het was geweldig’, herinnert Frederic D. zich. ‘Er viel een grote last van onze schouders toen we Huybrechts in elkaar konden slaan. Iedereen was opgelucht en uitgelaten.’

Supporters:
‘Het was geweldig. Er viel een grote last van onze schouders’

Na het incident weigerde Carl Huybrechts elf minuten lang elk commentaar. Daarna is de Antwerpenaar recht gekrabbeld en opnieuw in de wagen gekropen. Omstaanders zagen hoe hij in de autospiegel keek en quasi onmiddellijk opnieuw zelfvoldaan begon te glimlachen.