Geena Lisa: 'Elk kleur van de regenboog had al politieke vertegenwoordiging. Alleen indigo ontbrak.'

Geena Lisa lijsttrekker nieuwe partij Indigo

Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen heeft tv-presentatrice Geena Lisa samen met andere BV's een politieke partij opgericht: Indigo. Het programma van de partij is uitgesproken vaag.

Gina Peeters (bijna 40), beter bekend als Geena Lisa, is allang één van de meest prominente boegbeelden van spiritualiteit onder Bekende Vlamingen. De zangeres en presentatrice zal hier nu ook de politiek mee in gaan. Onder meer Paul Codde, Brigitta Callens en Ingeborg zullen meewerken aan de nieuwe partij, die tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in oktober hoopt op te komen in zoveel mogelijk Vlaamse gemeenten.

‘Het idee ontstond tijdens een retraite op onze ashram’, legt Peeters uit. ‘Tijdens een ochtendgroet in de Indiase tuin zagen we een regenboog. Iemand merkte op dat elke kleur van de regenboog politiek vertegenwoordigd is. Alleen indigo was de opvallende afwezige en dat is precies dé kleur van het nieuwe tijdperk voor de mensheid. Onmiddellijk kreeg ik een satori-ervaring. Ik wist dat ik iets moest doen.’

Peeters’ kinderen, Zion Noah en Yaro Nesta, zijn volgens haar zelf indigo-kinderen en dus geschikt om het geluk van de mensheid te verbeteren.

Gewezen tv-omroeper Paul Codde (61) valt haar bij: ‘Ik heb regelmatig mentaal contact met het hogere. Ik voelde dat er iets aan de hand was met Gina, dus ik belde haar op. Ik ben onmiddellijk mee in het project gestapt.’

Geena Lisa wil niet dat men haar bombardeert tot partijvoorzitster: ‘In Indigo zijn we allemaal gelijk, man en vrouw, jong en oud. Wij kennen geen autoritaire structuren.’ De geliefde presentatrice ontkent dat ze te kampen heeft met een zware midlifecrisis. ‘Het is niet omdat ik straks veertig word, dat ik opeens de drang voel om in de politiek te stappen. Die drang is er spontaan gekomen. Ik voel me gewoon zoveel energieker dan tien jaar geleden. Niet moeilijk, want sinds twee jaar mediteer ik intensiever. Zo krijg ik elke dag opnieuw een energieboost.’

De partij houdt binnenkort haar eerste congres in het boeddhistisch centrum van Schoten. In plaats van een persconferentie wordt er een spontane poëzievoordracht gehouden. Het uiteindelijke partijprogramma zal met vingerverf geschreven worden door de kinderen van de leden. Aan de hand van een wichelroedekaart zal de partijtop bepalen in welke gemeenten Indigo een lijst zal indienen.

Op de vraag of er al veel belangstelling is, reageren Lisa en Codde erg positief: ‘We hebben al zeer veel e-mails, brieven en boodschappen van de andere zijde ontvangen. We zijn ook erg blij met de steun van Brigitta en Ingeborg. Even heeft Phaedra Hoste zich bij ons proberen binnen te lullen, maar die hebben we doorverwezen naar een andere poppemie.’

Geena Lisa:
‘Het uiteindelijke partijprogramma wordt door kinderen met vingerverf geschreven’

Bij de gevestigde politieke partijen wenste men geen commentaar te geven. Alleen een medewerker van een Groen!-kopstuk gaf zijn mening op voorwaarde van anonimiteit: ‘De new age-stem gaat doorgaans naar ons. Indigo doet ons op die manier concurrentie aan ter linkerzijde en dat is jammer. Aan de andere kant raken wij misschien eindelijk verlost van dat imago van wereldvreemde naïevelingen. Het wordt een dubbeltje op zijn kant.’

Indigo zal haar programma beschikbaar maken in shanti-winkels en onder leiding van Geena Lisa zelf verschillende naaktwandelingen organiseren. Daar tekenden zich naar verluidt al meer dan 5.000 mensen voor in, het merendeel mannen.