Goedele Liekens leidt het nieuwe blad GDL. 'Ik wou geen mastodont achter me. In dit verhaal ben ik zelf de mastodont.'

Wanhopige cougar begint eigen magazine

Vrouwen op leeftijd die het voortschrijden der jaren hardnekkig ontkennen, hebben een nieuw lijfblad: GDL. Een cougar die kost wat kost in de schijnwerpers wil blijven staan, zal het blad leiden.

Het nieuwe GDL is wat men noemt een ‘personalitymagazine’. Een persoonlijkheid die ooit eens wat media-aandacht gekregen heeft – Joost mag weten om welke reden – wordt aangezocht om uithangbord te spelen van het blad. In het geval van GDL gaat het om Goedele Liekens, een vrouw van eind de veertig die de laatste tijd vooral in het nieuws komt doordat ze valt op jongere mannen. Al komt ze niet met elke jongeling even goed overeen.

Het blad moet een positieve sfeer uitstralen. ‘Op mijn leeftijd is rel schoppen niet meer zo belangrijk’, zegt de hoofdredactionele cougar. ‘Als vrouwen door het tijdschrift bladeren, mogen ze niet het gevoel krijgen dat de wereld om zeep is. De menopauze betekent niet het einde der tijden. Ik wil mijn medecougars gelukkig maken door erop te wijzen dat er ondanks hun vetrollen en rimpels tientallen jongemannen staan te wachten om besprongen te worden. Ik weet hoe je die hengsten moet aanpakken, want ik heb ter zake enige ervaring. Ik wil mijn kennis delen. Tussen cougars bestaat er geen open oorlog, er is enkel sprake van gezonde concurrentie.’

Liekens wordt het gezicht van het magazine. ‘Dat houdt wel risico’s in’, beseft ze. ‘Als je na een aantal jaar de covers naast elkaar legt, zie je hoeveel je veranderd bent. Een mislukte esthetische ingreep hier, een verkeerde botox-injectie daar, rimpels die maar niet willen verdwijnen. Toch moe tik me zoveel mogelijk in close-up laten fotograferen opdat ik geen lezers afschrik door het vet dat aan mijn heupen blijft plakken.’

Goedele Liekens:
‘Tussen cougars bestaat er geen open oorlog, er is enkel sprake van gezonde concurrentie’

GDF wordt uitgegeven door de kleine uitgeverij Cascade. ‘Ik wou geen mastodont achter me. In dit verhaal ben ik zelf de mastodont’, zegt de trotse MILF met een gulzige grijns. ‘Je mag me nog zo vaak op tv hebben gezien, zodra je me in je handen hebt, geeft dat toch een heel ander gevoel.’