Arjen Robben blijft vol zelfvertrouwen. 'België heeft best wel arrogante spelers, maar in principe hebben wij toch meer kwaliteit', vindt de voetballer.

Duivels testen arrogantie tegen Nederland

Door de uitspraken van de Nederlandse voetballers zou je vergeten hoe zelfbewust de Rode Duivels zijn. In augustus nemen beide landen het tegen elkaar op om te bepalen wiens arrogantie het meest ongegrond is.

De pijnlijke uitschakeling van Oranje op het Europees Kampioenschap voetbal heeft de Nederlandse eigendunk geen knauw gegeven, zo blijkt. De noorderburen kijken likkebaardend uit naar de finale van het Europees kampioenschap grootspraak, waarin Nederland België ontmoet op 15 augustus 2012. In de pers nemen beide teams het alvast tegen elkaar op.

‘België heeft best wel arrogante spelers, maar in principe hebben wij toch meer kwaliteit. Spelers als Robben kunnen de wedstrijd in één flits beslissen’, zegt Oranje-speler Arjen Robben.

Een Belgische bondscoach repliceert: ‘Nederland is het natuurlijk aan zijn status verplicht om dat te zeggen. Maar ik moet objectief vaststellen dat de overwinning tegen Nederland al voor 90 procent binnen is.’

‘Wij worden sowieso altijd kampioen’, menen Robin Van Persie en Mark Van Bommel unaniem. ‘Jammer voor iedereen die ons pad kruist, in dit geval dus de Belgen.’

Rode Duivels-kapitein Vincent Kompany gaat niet akkoord. ‘Ik heb het gevoel dat dit duel weleens het onze kan worden. Vraag me niet waarom, maar ik heb de indruk dat alles al binnen is.’

‘Onze spelers behoren tot de grootste ego’s van Europa en hebben binnen hun club toch al duidelijk bewezen dat ze hun strepen waard zijn’, beaamt Romelu Lukaku. ‘Ik denk dat we enkel als ploeg nog arroganter moeten worden, individueel zit het wel goed’, meent de Champions League-winnaar van Chelsea.

Maar ook de meer neutrale waarnemers hebben een uitgesproken voorkeur. Luc Nilis, voormalig Rode Duivel en ex-speler van onder meer PSV Eindhoven: ‘België haalt het zeker, daar ben ik rotsvast van overtuigd.’

En wat denkt Dick Advocaat, de Nederlandse ex-bondscoach van België? Gelooft hij dat België straks met de beker van het Europees kampioenschap grootspraak aan de haal gaat? ‘Welk land, zegt u? België?! Hahaha. Hahahaha. Hahahahahahaha. Ha. Ha. Neen, maar mathematisch is alles nog mogelijk.’

Romelu Lukaku:
‘Enkel als ploeg kunnen we nog arroganter worden, individueel zit het wel goed’

De Nederlandse supporters, ten slotte, blijven hun team in alle omstandigheden onvoorwaardelijk steunen, hoe belachelijk uitzichtloos de situatie ook is geworden.