Volgens cdH moet alle N-VA-drukwerk afschrikwekkende foto's bevatten van Bart De Wever. 'Dat heeft een ontradend effect.'

Feit bewijst: N-VA even dodelijk als roken

Dit weekend viel een eerste dodelijke slachtoffer ten gevolge van de N-VA. Dat zou nog maar het topje van de ijsberg zijn. Het cdH eist alvast een 'neutrale verpakking' voor N-VA, met afschrikwekkende foto's.

Dit weekend kon men voor het eerst een dode linken aan de populaire Vlaams-nationalistiche partij. Ex-operazanger Hedwig Smets (61) werd in een politieke discussie over de N-VA uitzinnig van woede en wurgde zijn beste vriend Bernard Van Mencxel (82) tot hij niet meer ademde. Nadien dumpte hij het lichaam in een gracht in Zandhoven. Later kreeg hij berouw en bekende hij de moord aan de politie.

Daarmee wordt bevestigd wat wetenschappers reeds lang vermoeden: de N-VA kan dodelijke gevolgen hebben.

Eerder was al bekend dat N-VA slecht is voor de gezondheid. Overmatig N-VA-gebruik leidt bijvoorbeeld tot drugsverslaving, seksverslaving en anorexia. Nu is dus ook het dodelijke effect van de Vlaams-nationalistische partij bewezen.

Franse onderzoekers:
‘N-VA is goed op weg om, na tabak, tweede doodsoorzaak van België te worden’

Een team van gerenommeerde Franse onderzoekers heeft zich in de kwestie verdiept en concludeerde dat N-VA goed op weg is om, na tabak, de tweede doodsoorzaak van België te worden. De onderzoekers ontdekten dat de N-VA ‘de facto fascistisch‘ is. Gebaseerd op het aantal slachtoffers tijdens het laatste fascistische regime in België, van 1940 tot 1944, berekenden ze dat de N-VA jaarlijks ruim 17.000 slachtoffers zou maken.

Ondanks het alsmaar overweldigender bewijs blijft de N-VA aan populariteit winnen. Het voorbije jaar steeg de populariteit van de partij nog eens met 10 procent. Vooral jongeren blijken vatbaar voor een N-VA-verslaving. Bijna de helft van de jongeren heeft al eens met de N-VA gedweept.

Kamerlid Catharine Fonck (cdH) reageert geschokt en dient een wetsvoorstel in dat een ‘neutrale verpakking‘ invoert voor alle communicatie en propaganda van N-VA. ‘Neutrale verpakkingen hebben hun nut al bewezen bij sigaretten, waar ze een duidelijk afradend effect hebben op het rookgedrag van jongeren’, brengt Fonck aan. ‘Evenzo zou een neutrale verpakking voor alles wat van de N-VA komt, kiezers ontmoedigen om op de N-VA te stemmen.’

Concreet zouden alle stickers, folders, affiches, partijkranten en websites van N-VA geen logo’s of merkkleuren van N-VA meer mogen tonen. Ze mogen enkel afschrikwekkende foto’s van een afgevallen Bart De Wever of van de Tweede Wereldoorlog tonen en moeten de hoeveelheid gal en zuur van de politieke boodschap vermelden. Ook op de stembiljetten bij de volgende verkiezingen zou het logo van N-VA niet vermeld mogen worden. In de plaats moet er een waarschuwende boodschap komen: ‘Stemmen voor N-VA brengt uw gezondheid erntige schade toe’.

Volgens N-VA is een generische verpakking van haar boodschap ‘illegaal, zinloos en gevaarlijk’. De partij poneert dat een neutrale verpakking ‘de deur zou openen voor namaak door valse flaminganten als Filip Dewinter of Kris Peeters‘.