Heterobashers zijn ontgoocheld dat Annemie Turtelboom enkel haatmisdrijven tegen homo's strenger gaat bestraffen. ‘Blijkbaar zijn wij geen prioriteit voor deze regering.'

Annemie Turtelboom beledigt heterobashers

Minister van Justitie Annemie Turtelboom laat heterobashers in de kou staan. Zij voelen zich miskend en vinden dat hun misdaden even zwaar moeten worden bestraft als homobashing.

‘Och, ik heb zeker al een dozijn hetero’s in elkaar getrapt’, pocht Gilbert Serruys (42). ‘Ik háát die mannen. Ik voel me fysiek ziek worden als ik een hetero onbeschaamd over straat zie paraderen. Dan bel ik gauw naar m’n maten en gaan we gezamenlijk in de aanval. Aangezien ik slechts anderhalve schop groot ben, zou ik het op m’n eentje nooit redden tegen zo’n opgefokte vrouwenverslinder.’

Serruys is de voorzitter van Zemel (Zorg voor Eenzame Mannen en Losers), een zelfhulpgroep voor heterobashers. ‘Ik wil benadrukken dat ik geen homofiel ben. Van geboorte ben ik waarschijnlijk heteroseksueel, maar ergens in de loop der jaren ben ik m’n seksualiteit kwijt geraakt. Ik weet zelf niet hoe dat komt.’

Nochtans is het duidelijk: Serruys is zo lelijk als de nacht. Voor ons staat een schepsel met een afgebrokkeld gebit, ogen die onophoudelijk naar elkander loensen en een neus waarin een hele familie holbewoners een comfortabel onderkomen zou vinden. De vettige sprieten op zijn kop staan te ver uit elkaar om een coherent kapsel te vormen en alle gewrichten in ’s mans ledematen lijken de verkeerde kant op te plooien. Ook van de andere leden van Zemel vraag je je af welke moeders zulke gedrochten uit hun buik hebben kunnen persen.

‘Geen vrouw wil ons aanraken’, erkent Serruys. ‘Ze hebben bindingsangst, zeggen ze dan. Daar worden wij zo nijdig van dat we regelmatig hetero’s afkloppen. Je kunt het gerust wraak noemen. Een stevige portie heterofoob geweld geeft een geweldige voldoening.’

Dat Annemie Turtelboom (Open Vld) hen over het hoofd ziet, komt hard aan. ‘Blijkbaar zijn wij geen prioriteit voor deze regering. Homobashers krijgen tegenwoordig verdorie levenslang als ze een janet doodslaan, maar als wij een haatmisdrijf plegen, wordt dat gebagatelliseerd’, klaagt ondervoorzitter Willy Van Oekel (35), een dikke nerd die een geur van kattenpis verspreidt. ‘Kranten bestempelen dat dan eufemistisch als ‘verkeersagressie’ of ‘een handgemeen’. Dat is kwetsend. Wij gaan wel degelijk doelgericht op zoek naar macho’s.’

Op het kabinet-Turtelboom zit men verveeld met de zaak. ‘Het grote probleem is dat heterofoob geweld nauwelijks gemeld wordt. Veel hetero’s schamen zich wanneer ze mot gekregen hebben van misvormde marginalen’, zegt woordvoerster Margaux Donckier. ‘Het moet mogelijk worden om zulke misdrijven anoniem te melden, zodat we weten hoe groot het probleem precies is. Meten is weten.’

Willy Van Oekel:
‘Als wij een haatmisdrijf plegen, wordt dat gebagatelliseerd’

De heterobashers van Zemel hebben een onderhoud met de minister gevraagd, maar daar zij een vrouw met smaak en stijl is, komt ze de verwerpelijke low-lifes liever niet onder ogen. ‘Al wie holebi, transseksueel of transgender is, mag zomaar bij mevrouw Turtelboom op de koffie, maar voor ons blijft de deur gesloten’, treurt Serruys. ‘En ach, uit wrokkigheid een homobasher in elkaar kloppen heeft geen zin, want dan riskeren we dat Vlaams Parlementslid Jan Roegiers (sp.a) een open brief schrijft om ons te feliciteren.’