Annemie Turtelboom laat zich niet langer negeren door islamitische regeringsleiders. Met een pikante lingerie tracht zij hun aandacht te trekken.

Turtelboom in lingerie naar moslimlanden

Lingerie en naaldhakken. Meer zal minister van Justitie Annemie Turtelboom niet dragen wanneer ze nog eens op werkbezoek gaat in een moslimland. De politica is het beu als vrouw genegeerd te worden.

Voor spek en bonen zat ze erbij, Annemie Turtelboom (Open Vld), toen ze samen met minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) op visite ging bij Abdelilah Benkirane, de premier van Marokko. Benkirane is een godvrezende moslim en bevond zich zodoende niet in een positie om Turtelboom te woord te staan. Op haar vriendelijke vraag of ze Marokkaanse criminelen terug naar hun geboorteland mocht schoppen, reageerde de regeringsleider zelfs niet.

‘Kortom: die man zat mijn bestaan als mens staalhard te ontkennen’, blaast de leading lady van de Vlaamse liberalen. ‘Ik werd zelfs niet seksueel geïntimideerd. Een tik tegen mijn billen of een tersluikse aai over mijn boezem had me tenminste geleerd: ik bestá. Op den duur kreeg ik bijna zin om mijn bloot gat te tonen om toch maar iets van reactie uit te lokken. Maar helaas zat Reynders er ook bij. Die ellendeling gun ik geen blik op mijn melkwitte billen.’

Hoewel de flamboyante minister zich op haar ziel getrapt voelt, blijft ze niet bij de pakken zitten. Op een persconferentie die ze over het incident bijeen had geroepen, beloofde ze verzet tegen de verroeste rolpatronen in de islamwereld. ‘Die mannen hebben opvoeding nodig. Ze moeten leren dat een vrouw ook een zelfstandig denkend wezen is wanneer zij niet van kop tot teen in een hoop vodden is ingepakt’, stelde Turtelboom.

Daarom heeft de politica een Belgische mode-ontwerper de opdracht gegeven een passend lingeriesetje in elkaar te stikken. ‘Uiteraard met jarretellen, dat kan niet missen. Zijde en Brugs kant zorgen voor gesofisticeerde toetsen. Doorschijnende stofjes mogen, waarom niet? Een toef zwart krullend schaamhaar moeten ze maar kunnen verdragen’, knipoogde Turtelboom. ‘Ik ben nooit een babe geweest, maar ik ben me wel bewust van mijn erotisch kapitaal. Dat bestaat wel degelijk. Mensen kijken graag naar stralende mensen en stralen zal ik.’

‘Wat als men u desondanks blijft negeren? Zult u dan wulps over uw ontblote boezem wrijven?’, waagde één journalist, die vaagweg op Jos Ghysen leek, te vragen. Enkele vrouwelijke collega’s mepten de onbeschofte vraagsteller met hun handtassen tegen de grond en trapten hun naaldhakken tot diep in zijn vege lijf terwijl de minister van Justitie toevallig even naar buiten zat te staren.

Annemie Turtelboom:
‘Zijde en Brugs kant zorgen voor gesofisticeerde toetsen’

Het federale regeringslid benadrukte ten slotte dat heel wat ministeriële vrouwen haar voorbeeld zullen volgen. ‘Ook Freya Van den Bossche (sp.a) zal een lingeriesetje uitkiezen. Spannend, want ze is het niet gewoon om slipjes te dragen’, verklapte Turtelboom. ‘Hilde Crevits (CD&V) zal pronken met haar favoriete sport-bh en Maggie (De Block, nvdr) heeft een pikant sm-pakje besteld, inclusief tepelklemmen, buttplug en gagball. Hendrik Bogaert (CD&V) van zijn kant heeft gekozen voor een klassieke combinatie in zalmroze satijn.’