Anders Behring Breivik is er niet goed van dat zijn verklaringen zich van hem distantiëren, net zoals de redactie er niet goed van is dat zij voortaan korte berichtjes moet gaan schrijven.

De Rechtzetting capituleert voor kort nieuws

De redactie van De Rechtzetting heeft weer vodden met haar verantwoordelijke uitgever, Gianni Caspaer. Die vindt dat het nieuws flitsender moet zijn en is ons saaie, maar degelijke journalistieke werk beu.

Om aan de absurde eisen van Caspaer tegemoet te komen hebben de redactieleden beslist om af en toe een lang artikel te vullen met korte nieuwsberichten die rechtstreeks uit het aanbod van de persagentschappen geplukt worden. Zij hebben de nieuwe rubriek ‘Kort & Krom’ gedoopt.

Caspaer, een ellendige paljas die evenveel kent van bedrijfsbeheer als van de anatomie van een platgereden naaktslak, vond dat een uitstekende titel omdat ‘dat rijmt, maar dan precies omgekeerd’.

Met die inhoudelijke koerswijziging hoopt dit volstrekt onafhankelijk opererende nieuwsmedium meer advertentie-inkomsten te vergaren. ‘Zodoende kan ik de aandeelhouders, zijnde mezelf, m’n vrouw, m’n minnares en haar nicht, een hoger dividend uitkeren’, verklaarde Caspaer aan de verzamelde pers.

Diabetespatiënten veroorzaken overlast
Een enquête van het een of ander onderzoeksbureau toont onomstotelijk aan dat Vlamingen zich het meest ergeren aan mensen met suikerziekte. ‘Ze lopen de hele tijd te mekkeren over hun dieet, ze vullen zelfs hele krantenkolommen met hun geklaag, maar als puntje bij paaltje komt, proppen ze zich in het geniep vol snoep en vet’, besluit het rapport.

Socialisme leidt tot hoge belastingdruk
Wetenschappers van de een of andere gerenommeerde universiteit hebben onomstotelijk bewezen dat de politieke kracht van het socialisme evenredig is met de belastingdruk. ‘Gelukkig stellen we tegelijk vast dat een hoge belastingdruk uiteindelijk leidt tot steeds minder socialisme’, sust socioloog John Armagneau. ‘Het oorzakelijk verband is mutueel uitdovend.’

Verklaringen distantiëren zich van Breivik
De verklaringen die Anders Behring Breivik heeft afgelegd tegenover psychiaters distantiëren zich van de Noorse massamoordenaar. ‘Op zijn proces heeft Breivik ons verzinsels genoemd. Die man is duidelijk niet goed bij zijn hoofd. Wij willen niet langer met hem worden geassocieerd’, verklaarden de verklaringen.

Bedrijven schaden Belgische reputatie
De Belgische staat ziet haar reputatie dalen door de bedrijven die hier gevestigd zijn. ‘Enkel de overheidsbedrijven en de banken slagen er nog in om het beeld in stand te houden dat dit land een puinhoop is die met haken en ogen aan elkaar hangt en massa’s belastinggeld kost’, moppert minister van het een of ander kabinet Paul Magnette (PS).

Pico opgenomen in Planckendael
Ex-acteur Walter Michiels, beter bekend als zijn doorzopen alter ego Pico, wordt opgenomen in Dierenpark Planckendael. ‘Dankzij een brede gracht en een hoog hekken kan hij niemand schade toebrengen, terwijl het publiek wel van zijn dronken exploten kan genieten. Ook gedragsbiologen staan aan te schuiven om het merkwaardige specimen te observeren’, pocht dierenarts Marijke Armagneau.