Een man neemt een foto met Instagram for Android. Daarmee bewijst hij dat hij intrinsiek een beter mens is dan Apple-fanboys.

Instagram op Android vernedert Apple-fans

Nu de foto-app Instagram ook beschikbaar is voor het Android-platform staan nogal wat gebruikers van de iPhone voor schut. De fanboys van Apple blijken helemaal niet te kunnen fotograferen.

‘Toegegeven: zonder Instagram is een Android-smartphone waardeloze rommel’, weet technologiekenner Andy Stevens. ‘Maar nu je de app ook kunt installeren op een HTC, een Samsung of – godbetert – een LG, komen de kwaliteiten van het platform eindelijk bovendrijven.’

Enige nuance dringt zich op: het besturingssysteem voor mobiele apparaten blijft even onhandig in het gebruik. ‘Wel blijkt dat de gebruikers zélf beter zijn dan hun tegenhangers die verknocht zijn aan de blingbling van Apple’, stelt Stevens. ‘Al langer werd vermoed dat Android-fans intelligenter, zelfstandiger en creatiever zijn – anders kun je niet met het kaduke systeem overweg. Dankzij Instagram is er onomstotelijk bewijs voor dat vermoeden.’

Ook met de Android-versie van Instagram kun je foto’s nemen, er een stomme filter op loslaten en de foto delen met het gehele internet. ‘Het verschil is gewoon dat de foto’s van Android-gebruikers intrinsiek van hogere kwaliteit zijn’, zegt Karel Brits, zelf fotograaf. ‘Bij Apple-fans heerst consternatie doordat de mankementen van hun beelden opeens pijnlijk duidelijk zijn: slechte kadrering, onoordeelkundig gebruik van effecten, te veel aandacht voor anekdotiek, amateuristische belichting, noem maar op. In vergelijking met de Android-adepten vallen ze genadeloos door de mand. Hun enige troost is dat ze doorgaans meer geld bezitten.’

Zal deze technologische revolutie het aanzien van de sector en misschien zelfs de wereld veranderen? ‘Dat kun je wel zeggen’, zegt de postrafaëlitische trendwatcher Fons Van Dyck. ‘Regeringen zullen vallen, de Europese overheidsschuld zal in elkaar klappen onder zijn eigen gewicht en overal – tot in het kleinste kamertje toe – duiken Android-phones op om ons doen en laten in beeld te brengen.’

Andy Stevens:
‘Eindelijk komen de kwaliteiten van Android bovendrijven’

Van Dyck voorspelt dat de combinatie van Instagram for Android en het menselijke brein een nieuw tijdperk inluidt. ‘Het transhumanisme zal regeren. De mensheid gaat een heerlijke nieuwe toekomst tegemoet. In 2050 spreekt niemand nog over Apple, enkele nostalgische archeologen buiten beschouwing gelaten. Laat ons zeggen dat de iOS-gebruikers van vandaag goed op weg zijn om de neanderthalers van morgen te worden. En nu moet u mij verontschuldigen. Ik ga met mijn iPhone enkele retrobeelden van mijn kat schieten.’