Gesteund door hoge kijkcijfers kiest Marcin Wasilewski voluit voor de harde aanpak en maalt hij zijn tegenstanders tot gehakt.

VIDEO. Wasilewski steekt nog een tandje bij

Neen, berouw toont Marcin Wasilewski niet. De elleboogstoot die hij Peter Delorge verkocht, zorgde voor een piek in de kijkcijfers. 'We gaan nóg verder op het ingeslagen pad', belooft coach Ariël Jacobs.

Voetbal is een leuke sport, maar de meeste mensen verstaan er geen fluit van. Een veelgehoord misverstand is dat het spelletje gaat over 22 atleten die gedurende anderhalf achter een bal lopen.

‘Voetbal is oorlog, een keiharde strijd op leven en dood’, corrigeert Marcin Wasilewski. Hij kan het weten. In 2009 trapte Axel Witsel het been van de Anderlechtverdediger zowat doormidden. Zelf klopte hij onlangs Peter Delorge tegen de grond met een spectaculaire elleboogstoot.

‘Peter moet dat heus niet persoonlijk opvatten’, sust Ariël Jacobs, coach van het paars-witte elftal. ‘Hij is collateral damage in een hogere strijd: die om de supporter. De applausmeter piekte op het moment van het incident. Net als de kijkcijfers. Zo spreken de supporters Wasyl vrij van kwaad opzet. Pro forma gaven we hem een boete, maar de boodschap van de fans is duidelijk: wij willen meer sensatie op het veld. Daarom gaan we nóg verder op het ingeslagen pad.’

Voortaan zal Wasilewski zijn tegenstanders niet enkel belagen met elleboogstoten. ‘Er is een heel arsenaal aan oorlogswapens voorhanden. Maar pas op: ik ben geen terrorist. Bermbommen en zelfmoordgordels zijn niet aan mij besteed’, zegt de sympathieke Pool. ‘Geef mij maar een goede, ouderwetse kalasjnikov. En een tank om het terrein van de vijand om te ploegen tot een bloederig slagveld.’

De voorbije dagen speelde Anderlecht al enkele testmatchen tegen ploegen die play-off 1 niet haalden. TV Ekkergem en De Rechtzetting kochten de exclusieve uitzendrechten van die wedstrijden. Een proefpubliek reageerde hoogst enthousiast op Wasilewski’s doldrieste exploten.

‘Dit is voetbal op een hoger niveau’, vindt supporter Bartel Vandevelde (43) uit Lovendegem. ‘De vraag is nu of de andere Belgische clubs de kloof met RSCA ooit nog zullen kunnen dichten. Zij hebben geen geld voor een wapenwedloop.’