De malse, vlezige textuur van het lamsvlees vormde een onweerstaanbare verlokking voor Antoon Delagrange. Zodoende trachtte hij er zijn lusten op te botvieren.

Wanhopige man vergrijpt zich aan lamsvlees

Een 37-jarige man uit Zwalm is opgepakt omdat hij zich tijdens een oudejaarsfeestje heeft vergrepen aan het lamsvlees dat bestemd was voor het hoofdgerecht. Dr Oetker zorgde nadien voor een schrale redding.

Antoon Delagrange gaat al enige tijd gebukt onder de tegenstrijdige emoties die het uiteenvallen van zijn huwelijk oproept. Enerzijds houdt hij nog hartstochtelijk van de vrouw die acht jaar lang met hem in de echt verbonden was, anderzijds zou hij niets liever doen dan die vuile hoer haar strot voorgoed dichtknijpen. Helaas voor hem heeft Sarah Vantoortelboom (31) besloten hem te verlaten voor een minnaar die ze veel knapper, slimmer, grappiger en minder gefrustreerd vindt.

Ingevolge hun uiteenbarstende relatie vierden Delagrange en Vantoortelboom oudejaarsavond elk in een ander gezelschap. Zij ging op restaurant met enkele vriendinnen om zich daarna in de armen van haar nieuwe vlam te storten, hij werd verwacht bij vrienden die hem uit pure deernis bij hen thuis hadden uitgenodigd.

De avond verliep voortreffelijk zolang Delagrange niet te veel zat te klagen over zijn miserabele bestaan als man van een weggelopen vrouw. Daar hadden de drie andere koppels op het feestje immers geen boodschap aan. Er was afgesproken dat iedereen een hapje zou fabriceren, terwijl gastvrouw Thérèse Verbeke (40) enkele lamsbouten plande te stoven.

Toen het de beurt was aan Delagrange om een aperitiefhapje uit zijn mouw te schudden – hij dacht aan een witloofblad met daarop een kwak zelfgemaakte tonijnsalade – trok hij zich terug in de keuken. De andere genodigden keuvelden rustig verder, blij dat ze het eindelijk weer over verwarmingsketels, loskomende chambrangs en vaatwasmachines konden hebben zonder afgeleid te worden door het geweeklaag van een eenzame triestigaard.

‘Pas na een halfuur viel het ons op dat Antoon nog niet terug was uit de keuken’, vertelt Verbeke. ‘Maar goed, wie weet was hij bezig een ingewikkeld hapje te prepareren.’

Nog eens een half uur later begonnen de feestvierders zich werkelijk zorgen te maken. ‘Ik ben op de deur gaan kloppen. Vroeg of het daar wel lukte met dat hapje. Geen antwoord. Toen ik mijn oor te luisteren legde, hoorde ik wel gehijg. Uit angst dat hij problemen had met zijn hart, trok ik de keukendeur open’, getuigt de gastvrouw ontzet.

Wat ze zag, had ze niet verwacht. Een volledig naakte (op zijn sokken na) Antoon Delagrange lag met zijn benen wijd opengespreid op de grond. Met zijn handen hield hij de twee lamsbouten die Verbeke die ochtend had gekocht in een gereputeerde delicatessezaak tegen elkaar geklemd. ‘En daartussen zat zijn stijve, blauwgeaderde penis’, herinnert de gastvrouw zich.

De verbijsterde vrouw riep meteen om haar echtgenoot John, een beroepsmilitair. Die stormde de keuken binnen en sloeg Delagrange vol in het gezicht, om hem vervolgens in een pijnlijke wurggreep te houden. Verbeke belde de politie, die de pervert al na een kwartier kwam oppikken. Ook de bevlekte lamsbouten moesten mee als bewijsmateriaal.

Dader gearresteerd, politie neemt bevlekte lamsbouten mee als bewijsmateriaal

Aangezien alle supermarkten reeds gesloten waren, zagen de feestvierders zich genoodzaakt om in de nachtwinkel enkele diepvriespizza’s van Dr Oetker te kopen. ‘Ach, door de shock had het lamsvlees ons allicht toch niet meer gesmaakt’, relativeert Verbeke. ‘Dat was in ieder geval de laatste keer dat wij een wanhopige eenzaat hebben uitgenodigd.’

Delagrange zal aangeklaagd worden wegens huisvredebreuk, bestialiteit, dierenmishandeling en lijkschennis. Er hangt hem een celstraf van drie jaar boven het hoofd en een levenslang verbod om in de buurt te komen van rauwe vleeswaren. Morgen wordt de man voorgeleid voor de onderzoeksrechter van Oudenaarde.