George Leekens ziet positieve aspecten aan de nederlaag tegen Disneyland: 'We moeten blijven verbeteren'

Rode Duivels 1-3 onderuit tegen Disneyland

In een vriendschappelijke interland gisterenavond verloor de Belgische nationale ploeg met 1-3 van Disneyland. Donald Duck bracht Disney al vroeg op voorsprong. Een late tegentreffer van Eden Hazard kon de meubelen niet meer redden.

Veel leek er niet op het spel te staan aan de aftrap. De troepen van Georges Leekens wisten zich weliswaar niet te kwalificeren voor het EK 2012 in Polen en Oekraïene, maar waren in vorige interlands in aanvaardbare vorm, met een overwinning tegen Roemenië en een gelijkspel in Frankrijk.

Reeds acht minuten na de aftrap brak Goofy door de verdediging en werd Vincent Kompany opzij gezet. Donald Duck passeerde een blunderende Daniel Van Buyten en knalde de 1-0 tegen de netten. Bijna exact hetzelfde scenario deed zich zes minuten later nog eens voor na een mislukte aanval van de Rode Duivels. België slaagde er niet in tempo te houden en zakte alsmaar verder weg. In extremis pakte Silvio Proto nog een gevaarlijk schot op doel van Simba, de enige speler van Disneyland die in het buitenland voetbalt, bij FC Wien.

De tweede helft bracht weinig soelaas. Onder meer door efficiënt verdedigend werk van Pluto en een goeie redding van Disneyland-keeper Dagobert Duck werden de enige twee doelkansen voor de Belgen afgeblokt. Een controversiële corner die een cadeau bleek van Russisch scheidsrechter Ivan Doerak zorgde voor een late tegengoal van Eden Hazard. Eén minuut voor tijd echter trapte Disney-sterspeler Mickey Mouse de bal opnieuw in de Belgische winkelhaak: 1-3.

“Dit is enorm jammer. We moeten verder blijven verbeteren. Maar een eenmalige struikeling hoort erbij in een leerproces. Ik heb echter ook goeie dingen gezien,” zei bondscoach Georges Leekens. “En ik heb me vooral geamuseerd,” vergoeilijkte François De Keersmaeker, voorzitter van de Belgische Voetbalbond, “en dat telt toch ook.”

François De Keersmaeker: ‘Ik heb me geamuseerd. Dat telt ook.’

“We hadden Disneyland moeten kloppen,” zei een teleurgestelde Rode Duivels-kapitein Timmy Simmons, “Zij staan 97ste op de wereldranglijst en hadden onlangs nog moeite om te winnen van Andorra. We waren niet in vorm.”