De hagel die boven Assenede neerkwam, was van die grootte dat een naakte man dodelijk werd getroffen, onder andere in zijn klokkenspel. (Foto ZEN)

Oost-Vlaamse nudist sterft door hagelbui

In het Oost-Vlaamse Assenede is zaterdagavond een man doodgehageld. Hij lag naakt te lezen toen hij verrast werd door een hevig onweder.

Bart Blontrock (41) lag zaterdag in zijn tuin de nieuwe weekendmagazines van De Morgen en De Standaard te lezen. Zoals wel vaker gebeurde als het warm was, had Blontrock geen kleren aan.

‘Hij was overtuigd aanhanger van het nudisme’, verklaart buurvrouw Simonne Misseghers (68). ‘Doordat de haag tussen onze tuinen hoog genoeg is, hadden mijn man en ik daar geen last van. Wel kwam ik als het mooi weer was weleens onverwachts op bezoek. (knipoogt) Dan deed ik alsof ik verrast was door zijn blote piemel. Maar met zo’n kastaar hoefde hij zich niet te schamen.’

Ook zaterdag bracht de vrouw hem een bezoekje. ‘Ik had nog een ei nodig voor mijn mousselinesaus en ging er één halen bij Bart’, vertelt Simonne. ‘Hij was druk lezende in de nieuwe weekendmagazines van De Morgen en De Standaard. Bart was vol lof over die initiatieven en voorspelde dat Humo en Knack zwaar klop zouden krijgen. Omdat mijn man en ik volkse mensen zijn, houden we ons daar allemaal niet mee bezig. Wij lezen Het Nieuwsblad, meneer.’

Volgens de vrouw zijn de weekendmagazines Blontrock fataal geworden. ‘Daar staat geen weerbericht in, hé. Ik heb hem nog zo gewaarschuwd dat het ’s avonds zou onweren, maar hij was te zeer geboeid door het puike interview met Bart De Wever (N-VA) om acht te slaan op mijn woorden’, treurt Simonne. ‘Ook de getekende column van Eva Mouton kon hem zeer bekoren. Zij is een groot talent.’

Toen het zware onweer boven het Meetjesland trok, bleef Blontrock rustig voortlezen. ‘Maar opeens begon het te hagelen. Ik heb nog geroepen: “Bart, ga naar binnen!”, maar dat heeft hij allicht niet meer gehoord.’

Volgens de gerechtsarts kreeg Blontrock een serieuze hagelbol tegen zijn hoofd. ‘Die heeft hem vermoedelijk bewusteloos geslagen. Vervolgens kreeg hij ook een voltreffer te incasseren in z’n balzak, die terstond openscheurde’, analyseert wetsdokter Dirk-Jan Billet. ‘Daardoor is hij hevig beginnen te bloeden. Het lijkt me aannemelijk dat mijnheer Blontrock volledig leeggebloed was nog voor hij weer bij zijn positieven kon komen. Zodoende restte hem niets anders dan de dood.’

Gerechtsarts Dirk-Jan Billet:
‘De man kreeg een voltreffer te incasseren in z’n balzak, die terstond openscheurde’

Het was Simonne die hem vond. ‘Een gruwelijk zicht. Ik ben er nog altijd niet goed van’, huivert de vrouw, die zichzelf een ouwe jenever inschenkt. ‘Die mooie, grote penis en daaronder dat opengereten scrotum, het was vreselijk. Dat beeld staat voor eeuwig op mijn netvlies gebrand. Als eerbetoon aan Bart overwegen wij ook nudist te worden. Maar niet als het onweert!’