Starend naar het Viaduct van Vilvoorde reed Rik De Mildt tegen één van de pijlers. Hij betaalde met zijn leven voor zijn verstrooidheid.

Fietser rijdt tegen Viaduct Vilvoorde en sterft

Vanmorgen vonden spijbelende kinderen het lichaam van Danny De Mildt. De wielertoerist werd al sinds gisteravond vermist. Vermoedelijk is hij tegen een pijler van het Viaduct van Vilvoorde gebotst.

Zoals op iedere zondagavond haalde Rik De Mildt (34), vader van twee kindjes en eigenaar van een vrouw, ook gisteren zijn stalen ros van stal om een uur of twee te fietsen. De lasser uit Peutie, deelgemeente van Vilvoorde, kwam echter niet meer thuis.

Vannacht belde De Mildts echtgenote, Annick Werbrouckx, nog de lokale politie om het verdachte verdwijnen te melden, maar die kon door het late uur geen zoekactie meer op poten zetten. Werbrouckx ging daarom zelf op tocht met de wagen. Omdat zij er geen idee van had welke routes haar man zoal volgde als hij fietste, kwam ze van een kale reis terug.

Vanmorgen vonden spelende kinderen het lichaam van De Mildt onder het Viaduct van Vilvoorde. Volgens de wetsdokter is de wielertoerist gestorven aan een schedelbreuk, vermoedelijk opgelopen door te botsen tegen één van de pijlers van het Viaduct, waaraan vandaag ingrijpende werken zijn begonnen. Dat er op de pijler bloedsporen zijn gevonden, lijkt de these van de wetsdokter te bevestigen.

‘Vermoedelijk was het slachtoffer naar boven aan het staren om al iets van de werken te kunnen zien’, vermoedt Patrick De Kezel van de lokale politie. ‘In volle vaart – Rik stond bekend als een begenadigd wieleramateur – is hij vervolgens tegen de betonnen zuil gereden, over z’n stuur gevlogen, met zijn hoofd tegen de zuil gekletst en reutelend van de pijn overleden. Het is een wrede dood, maar iederéén moet er uiteindelijk aan.’

De drie spelende kinderen die het lijk vonden, moesten op dat moment op school zijn. Hun ouders betwisten dat omdat de examens toch al gedaan zijn. ‘Wij spreken dat tegen. Hun klastitularis zou hen een pedagogisch verantwoorde videofilm tonen’, zegt directeur Frauke Vanburen van de plaatselijke middelbare school.

De kinderen zullen vervolgd worden wegens spijbelen en riskeren straffen tot vijf maanden cel. Bij een veroordeling door de rechtbank verliezen zij hun recht op het vindersloon na de ontdekking van De Mildts lichaam.