De pech houdt niet op voor Pieter Loridon. Tegenwoordig wordt hij ervan beschuldigd niet overspelig genoeg te zijn. Dat tast zijn libido aan.

Pieter Loridon beschuldigd van trouw

Pieter Loridon blijkt helemaal geen rondvogelende vrouwenloper. Dat beweert een misnoegde Liesbet R., die een schadevergoeding eist wegens bedrieglijke voorwendsels.

Het is nog maar mei en het hoogtepunt van het televisiejaar is helaas alweer voorbij. VTM heeft de laatste aflevering van de realityserie ‘Wie kiest Pieter?’ uitgezonden. De ex-basketspeler heeft zoals bekend voor Liesbet gekozen.

Maar nu de camera’s weg zijn, blijkt Pieter een compleet andere man. Liesbet voelt zich bekocht. ‘Ik dacht de voorbije week dat ik zot werd!’, zegt ze in een telefonisch interview. ‘Pieter zat mij de hele tijd te aanbidden alsof ik de godheid zelve was. Hij bleef zo hard neuten over hoe hij voor mijn eindeloze positivisme was gevallen, dat ik er helemaal depressief van werd. En saai. Saai! Ongelofelijk! Eens goed uitgaan en partyen zag hij niet meer zitten. Urenlang gedichten van Keats zitten debiteren aan mijn voeten, dàt noemde hij het toppunt van geluk. Man, wat een gezaag zeg!”

Liesbet voelt zich bekocht door VTM. “Tijdens de screenings voor het programma hadden ze me beloofd dat Pieter geen twee dagen zijn lul in zijn broek zou kunnen houden, en dat hij me na een week zeker al vijf keer zou bedrogen hebben. Een klein Dominique Strauss Kahn’tje, quoi.  Daar bleek dus niks van aan: geen moment van mijn zijde geweken, en enkel oog voor mij. Ook al heb ik hem elke dag botweg seks geweigerd. Zei dat-ie zou wachten tot ik er klaar voor was! Uit pure wanhoop had ik zelfs mijn meest slettige vriendinnen opgetrommeld om Pieter te verleiden. Maar hij heeft ze geen moment aangekeken! Door en door braaf, zo is er geen tweede!”

De lucratieve winst die ze uit de vrouwenloperij van Pieter hoopte te halen, kan ze nu wel op haar buik schrijven. “Ik had het nog zo mooi uitgekiend: een royale alimentatieregeling en vette cheques voor exclusieve interviews aan Story en Dag Allemaal. Ik hoopte zelfs op een zwangerschap, dan kon ik de foto’s van Pieters bastaard ook nog eens duur verkopen. Maar ik laat het hier niet bij. Ik ben vast van plan om VTM een proces aan te doen, wegens programmadeelname onder bedrieglijke voorwendsels. Ik eis miljoenen aan gederfde inkomsten!”

Het voorbije jaar verschenen in de media tal van geruchten over Loridons liederlijke leven. Zo zou hij onder meer met Phaedra Hoste, Goedele Liekens en Zoë van Gastel in de koffer zijn gedoken. Dat blijkt nu dus allemaal verzonnen. “Allemaal zwartmakerij van zijn ex Jill, om méér alimentatie uit de brand te slepen.’

‘Ach, het blijkt weer allemaal om geld te draaien. En ik die dacht dat het om seks ging.’