Volgens een representatief staal van 500 Limburgers heeft IMF-baas Dominique Strauss-Kahn zich niet schuldig gemaakt aan aanranding.

Internetenquête bewijst onschuld DSK

Dominique Strauss-Kahn is het slachtoffer van een afrekening binnen de Franse Parti Socialiste. Dat blijkt uit een internetenquête bij 500 Limburgers.

Dominique Strauss-Kahn werd zaterdag opgepakt door de New Yorkse politie en beschuldigd van aanranding van een kamermeisje in het Sofitel hotel. Maar de beschuldigingen blijken vals. De IMF-topman is erin geluisd door concurrerende clans binnen de socialistische partij. Tot die conclusie komt het onderzoeksbureau DataDrive, na een internetenquête bij 500 Limburgers. Het Belang Van Limburg bestelde het onderzoek, naar eigen zeggen omdat ‘Limburgers toch ook wereldburgers zijn, en bijgevolg een sterke en geloofwaardige visie hebben op wat er in de rest van de wereld gebeurt’.

Bijna niemand gelooft dat de IMF-topman ook echt het kamermeisje heeft aangerand (4 procent). De theorie dat het kamermeisje alles verzonnen heeft om grof geld te slaan uit de hele affaire, kon evenmin op veel geloof rekenen (8 procent). Een significanter aantal (29 procent) is er van overtuigd dat de lastercampagne is opgezet door zittend president Nicolas Sarkozy, die daarmee een geduchte concurrent voor de presidentsverkiezingen in april 2012 uit de weg wil ruimen. DSK doet het momenteel immers beter in de peilingen dan Sarkozy zelf.

Maar een ruime meerderheid van de lezers oordeelde dus dat Dominique Strauss-Kahn het slachtoffer is geworden van een afrekening binnen het socialistische milieu (59 procent). Strauss-Kahn is immers de gedoodverfde socialistische kandidaat voor de komende presidentsverkiezingen, terwijl vele rode kopstukken liever zelf die rol zouden opnemen.

Lezer Wendy Claes vindt het niet meer dan logisch dat dat ontaardt in zwartmakerij en lastercampagnes. ‘Als een socialist een mes vindt, gaat hij op zoek naar een rug om het in te planten’, schrijft ze op de website van Het Belang. ‘Ik zou niet in de krabbenmand willen zitten die de socialistische partij in de aanloop naar de presidentsverkiezingen ongetwijfeld is. Ségolène Royal, Martine Aubry, François Hollande… Allemaal tweederangssocialisten zonder talent, die enkel carrière kunnen maken op de rug van anderen. Een beetje zoals Caroline Gennez bij ons.”