Paranormaal begaafden vinden het niet kunnen dat niemand hen info geeft over wat zal gebeuren.

Helderzienden kwaad over gebrekkige info

Helderzienden zijn kwaad op de uitgever van De Rechtzetting, omdat die in het weekend van 9 en 10 april een speciale editie voor paranormaal begaafden publiceerde. 'Wij wisten van niets', luidde het.

In het weekend van 9 en 10 april verscheen er uitzonderlijk geen enkel bericht op de website van De Rechtzetting. Velen achtten het uitzonderlijk goed weer en het begin van de paasvakantie verantwoordelijk. In realiteit verscheen De Rechtzetting die twee dagen in een speciale editie voor helderzienden.

De vereniging ‘Helderzienden Online’ is echter niet te spreken over het initiatief. ‘Ik zag dit niet aankomen’, zegt Nadia, een ervaren Lenormandkaartenlegster. Ook mijn collega psychic-medium Ivon was in snelheid genomen.

Ook op de Paraview paranormaalbeurs die dit weekend in het Nederlandse Eusebiuskerk doorging, waren er veel boze reacties. ‘Iedereen denkt altijd dat wij die dingen maar moeten weten, maar zo werkt het niet’, zegt heldervoelend medium Prof. Magide. ‘Er is namelijk ongelooflijk veel informatie die op ons afkomt. Het is kwestie de hoofdzaak van de bijzaak te scheiden en je bronnen te checken. Er is gewoon betere info voor helderzienden nodig. Bovendien ben ik gespecialiseerd in snelle oplossingen voor liefde, niet in het anticiperen op nooit gepubliceerde informatie. Moest ik dat wel kunnen, zou ik wel de lotto winnen en hier niet in fucking Eusebiuskerk mijn brood moeten verdienen.’

De uitgever van De Rechtzetting, Gianni Caspaer, heeft besloten het proefproject met helderzienden stop te zetten. ‘We konden er toch geen advertenties op verkopen’, besluit hij. ‘After all, we’re only in this for the money.’