Lesley-Ann Poppe (m.) verlaat BABE alreeds. De dame gaat voor een carrière als baritonzangeres in het operacircuit.

Lesley-Ann Poppe wordt bariton in opera

De eerste single van BABE is nauwelijks een week uit en Lesley-Ann Poppe verlaat de populaire stoeipoezengroep al. Poppe wordt doublure van de bekende baritonzanger Dmitri Hvorostovski.

Eind maart stelde BABE zijn eerste single voor. De opmerkelijke clip bij ‘Itsie-Bitsie-Boe, Geef Maar Lekker Toe’ werd een instant hit op YouTube, met meer dan 16 miljoen views in minder dan een week tijd. In de clip krijgt Lesley-Ann Poppe een solo van niet minder dan vijf seconden. Meer was niet nodig om indruk te maken op de entourage van de Russische operazanger Dmitri Hvorostovski.

Toen de clip Hvorostovski’s manager Anatol Gogol onder ogen kwam, bleek hij zwaar onder de indruk van de zangkwaliteiten van Poppe: ‘Een baritonstem van de zuiverste soort, een waar natuurtalent. En precies het soort stem waarnaar we op zoek zijn, als doublure voor Dmitri. Mijn wonderjongen wordt al een dagje ouder, en dan werkt de zelfgestookte wodka niet altijd meer als stembandsmeersel. We moeten regelmatig gebruikmaken van stand-ins voor zijn optredens.’

Dmitri Hvrostovski is ’s werelds beste en meest beroemde operazanger. Hij is vooral bekend van zijn uitvoering van Verdi’s Rigoletto en Tsjaikovski’s Schoppenvrouw. People magazine gaf hem ook een plaatsje in de top vijftig van mooiste mensen. Voor dat laatste aspect is Poppe overigens expliciet níét als doublure aangeworven.

Lesley-Ann Poppe is niet verbaasd over het aanbod van Hvorostovski: ‘Mijn baritonstem is inderdaad mijn grootste talent, waarmee ik altijd de aandacht weet te trekken. Ik heb er het ideale borstvolume voor. Ik ben blij dat ik de kans krijg om dit nu ook aan een operapubliek te bewijzen. Mijn grootste ambitie is om ooit een project op te starten met Alex Callier – eventueel ook muzikaal. Ik zie dit opera-avontuur als het ideale opstapje daar naartoe.’

Tanja Dexters en Griet Vanhees, de overige leden van het blonde zangcollectief, blijven een beetje verweesd achter. Dexters: ‘We wensen Lesley-Ann natuurlijk het beste met haar carrière. Maar het komt op een heel slecht moment voor ons. Net nu we onze nieuwe single moeten promoten, verliezen we zeker dertien kostbare weken!’

Lesley-Ann Poppe: ‘Ik heb er het ideale borstvolume voor’

Volgende week maandag start immers een dertiendelige talentwedstrijd op VT4 om een nieuwe babe te zoeken. De naam van het programma is nog geheim, maar welingelichte bronnen tippen op ‘So you think you can hustle’ of ‘B2 zoekt B3’. ‘We hopen stiekem dat Kathleen Aerts zich zal melden’, verklapt Vanhees. ‘Die is ook blond, maar heeft niet zo’n grote borsten als Lesley-Ann. Hopelijk zal ik daardoor ook wat aandacht krijgen van onze mannelijke fans.’