Op de Mega Eroticabeurs ging het er wild aan toe. Tijdens de penetratieshow van de eroritische kunstenares Gwen D'haenens kwam een toeschouwer spontaan klaar. Verschillende mensen gleden uit over zijn ejaculatie.

Man vervolgd wegens onvrijwillige zaadlozing

Een Limburger wordt vervolgd wegens opzettelijke slagen en verwondingen. Acht mensen gleden op de Mega Eroticabeurs uit over zijn zaad. Zijn advocaat spreekt van onweerstaanbare drang.

De Mega Eroticabeurs in Antwerpen was weerom een groot succes. Afgelopen weekend brachten 14.781 mensen een bezoek aan het sensuele evenement in het Antwerpse Bouwcentrum. Helaas geraakten vijf mensen ernstig gewond toen ze uitgleden over een kwakje sperma.

Het glibberige ejaculatievocht was afkomstig van Bert Berckmans, een 36-jarige psycholoog uit Genk die niet met zijn privéleven in de krant wil. Berckmans was tijdens de penetratieshow van erotisch kunstenares Gwen D’haenens zo opgewonden geraakt dat hij spontaan z’n zaad loosde. Doordat hij zijn broek reeds naar zijn enkels had laten zakken, kwam het sperma op de vloer terecht.

Er gleden acht mensen uit over het slijmerige goedje. Eén man kwam met zijn hoofd terecht op een rondslingerende kunstpenis en liep een schedelbreuk op. Hij vecht nog voor zijn leven.

Bij de meeste andere slachtoffers werden breuken vastgesteld. Een Brusselse vrouw werd met inwendige bloedingen opgenomen in het ziekenhuis nadat ze voorover was gevallen, pardoes op haar siliconenborsten.

Het Antwerpse parket zal Berckmans vervolgen wegens opzettelijke slagen en verwondingen. Zijn advocaat, Jef Vemassen, spreekt echter sussende woorden. ‘Hier is sprake van onweerstaanabre drang. Op geen enkele manier heeft mijn cliënt bewust voor onveilligheid gezorgd’, zegt de bekende adovocaat.

‘Ik stond – toegegeven, met een joekel van een erectie – naar de vibratordemonstratie van mevrouw D’haenens te kijken en opeens voelde ik vanuit m’n teelballen een heerlijk gevoel opwellen’, getuigt Berckmans.

‘Dat was het orgasme in kwestie’, vertelt de man. ‘Geheel onvrijwillig spoot het sperma uit mijn piemel. Een deel belandde in het kapsel van de dame voor mij, maar voor de rest kwam het zaad vooral op de grond terecht. De actrice op het podium heeft haar duim opgestoken toen ze me zag komen.’

Dat genot draait nu uit op lijden. In de juridische veldslag die volgt, zal het parket trachten te bewijzen dat Berckmans de verwondingen opzettelijk heeft veroorzaakt of uitgelokt. ‘Onweerstaanbare drang zal niet volstaan als uitleg’, zegt politiecommissaris Steven De Wolf. ‘Hier is sprake van een methodiek. Deze man heeft zeer bewust geëjaculeerd in een gebied waar veel mensen passeren.’

Politiecommissaris Steven De Wolf: ‘Onweerstaanbare drang zal niet volstaan als uitleg’

Gwen D’haenens reageert verbijsterd op het nieuws. ‘Suppoters mogen juichen om een goal, kinderen mogen joelen op een speelplein, maar mijn fans mogen hun appreciatie niet laten blijken? Absurd is dat’, hijgt de kunstenares aan de telefoon. ‘Dat mijn publiek zo wordt aangepakt, kan ik alleen maar interpreteren als broodroof. Ik voel me vernederd. Dit is ziekelijk.’