Nadat paus Benedictus de Joden heeft vergeven, zullen de Joden de Duitsers vergeven. Maar niemand vergeeft de moslims.

Israël: ‘Duitse volk niet verantwoordelijk voor concentratiekampen’

Israël stelt het Duitse volk niet langer verantwoordelijk voor de concentratiekampen nadat paus Benedictus XVI had meegedeeld dat het Joodse volk niet verantwoordelijk was voor de dood van Jezus Christus.

De Duitse paus Benedictus XVI heeft deze week nog eens benadrukt dat de Joden niet verantwoordelijk waren voor de dood van Jezus Christus. Alhoewel het nieuws niet nieuw is – de stellingname werd al tijdens het Concilie van 1965 ingenomen – kijkt de katholieke kerk ervan op dat de conservatieve paus Ratzinger de stelling nog eens herhaalt.

Uit documenten die op Wikileaks te lezen zijn blijkt dat de mededeling deel uitmaakt van een groter plan tussen christenen en joden. De twee geloofsgemeenschappen zullen hun onderlinge strijd staken om de voortschrijdende mondiale islamisering een halt toe te roepen.

Eerstdaags verschijnt een schrijven van de Joden waarin, naargelang de actualiteit van het moment, de Libische leider Moammar Kadhafi of de Palestijnen moreel verantwoordelijk zullen worden gesteld voor de concentratiekampen uit de Tweede Wereldoorlog.

Dat die kampen tot nu toe werden toegeschreven aan het nazi-regime zal door de Joden als een spijtige vergissing worden bestempeld. ‘Een vergissing die het Duitse volk decennialang onterecht in een slecht daglicht heeft gesteld’, benadrukt hoofdredacteur Michael Freilich van Joods Actueel.

De Joodse rabbi Arie Zeew Raskin, mede-auteur van de tekst, bevestigt het opzet aan de telefoon. ‘Of het nu de Duitsers, de Palestijnen of de Libiërs waren, uiteindelijk doet dat er niet zo veel toe’, stelt Zeew Raskin. ‘Wij waren het in ieder geval niet. Wij waren slachtoffers. En wij zullen gerechtigheid en compensatie blijven eisen tot in het zevenenzeventigste geslacht. Zo staat het in de Schrift en zo is het goed.’

Arie Zeew Raskin: ‘Of het nu de Duitsers, de Palestijnen of de Libiërs waren, uiteindelijk doet dat er niet zo veel toe. Wij waren het niet’

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad maakte zich alvast vrolijk over de koerswijziging van ‘de zionistische entiteit’: ‘Hoe kunnen moslims nu verantwoordelijk zijn voor feiten die naar alle waarschijnlijkheid niet eens hebben plaatsgevonden?’